Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý multimiliardář převzal tradiční anglický klub: Vrátí mu zašlou slávu?

Autor: ptr

Jmění jeho rodiny se odhaduje na těžko uvěřitelných téměř 120 miliard korun. Takový majetek dává nepřeberné možnosti, co si pořídit. Kyril Louis-Dreyfus (23) si vybral tradiční anglický fotbalový tým Sunderland AFC. Převzetí klubu již bylo schváleno a všechny náležitosti splněny.

Tento klub, který se v posledních letech proslavil i díky dokumentární sérii »Sunderland 'Till I Die« tak získal v novém majiteli velké finanční zázemí. Pro rodinu Louis-Dreyfus, která zbohatla díky rozsáhlým podnikatelským aktivitám především v lodní dopravě, se nejedná o první klub v jejich vlastnictví.

Otec Kyrila Robert zakopil v roce 1996 většinový podíl v klubu Olympique Marseille, který velmi rád i se svým synem navštěvoval. Kyril už tak ve velmi raném věku nahlédl do záležitostí okolo týmu. Jeho otec však podlehl v roce 2009 zhoubné leukémii a rodina později většinový podíl prodala.

Nyní tedy přichází čas Kyrila. Ten byl odmala veden matkou aby znal hodnotu pěněz a vážil si rodiného majetku. Posílala ho na cesty po celém světě, aby nahlédl do rodiného byznysu a věděl, díky čemu jeho rodina vydělává. Zda se poučné cesty a studium sportovního managmentu vyplatilo, to se těžce zkoušení fandové ze severu Anglie dozví v následujících letech.

Miliardář Kyril Louis-Dreyfus je novým majitelem tradičního klubu Sunderland AFC.
Miliardář Kyril Louis-Dreyfus je novým majitelem tradičního klubu Sunderland AFC.