Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohádkový luxus Abramoviče. Majitel Chelsea si pořídil jachtu za 13 miliard!

Autor: ptr

Jestli je něco symbolem nezměrného bohatství, tak je to vlastnictví pořádně luxusní jachty. Vymazlené auto, nebo obrovský dům má již dnes mnoho slavných, ale obrovskou osmipodlažní jachtu si stále může dovolit jen pár vyvolených. A mezi ně rozhodně patří i ruský magnát Roman Abramovič (54).

Solaris, jak se nejnovější rozmařilost slavného majitele fotbalové Chelsea jmenuje, je 140 metrů dlouhá a disponuje 48 kajutami. To stačí na pohodlnou plavbu pro 36 cestujících a 60 členů posádky. I z těch to čísel je patrné, že o pohodlí všech účastníků plavby je dostatečně postaráno.

Samozřejmostí je i přítomnost heliportu, aby se v naléhavých případech nemuselo čekat až loď zakotví. Dále na palubě nalezneme například bazén, venkovní plážový klub, vířivku nebo lázně. Loď navíc pohání dva elektromotory, které z ní činí nejsilnější jachtu na světě. Trávit čas na tomto zaoceánském skvostu tak bude jednuše pohádkou.

Vše dokončeno a předáno šťastnému majiteli by mělo být již za pár měsíců v létě tohoto roku. Solaris se zatím nachází v docích v Bremerhavenu v Německu, kde byla postavena a nyní se dokončuje. Prohlédněte si výstřelek moderní mořeplavby v galerii! 

Ruský miliardář Roman Abramovič si pořídil novou jachtu.
Ruský miliardář Roman Abramovič si pořídil novou jachtu.