Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barbora Strýcová ukončila kariéru: Díky Bohu, vzkázala jí tenisová hvězda!

Autor: ris

Víc než tenisu se už sice věnuje exhibování na instagramu a vymetání nejrůznějších akcí, to ale neznamená, že jméno tenistky Eugenie Bouchardové (27) nemá v tenisovém světě zvuk.  

Kanaďanka má už nejlepší roky na WTA za sebou, nenechala si ale ujít úterní prohlášení Barbory Strýcové o konci kariéry. A očividně jí udělalo radost. Na vysilující bitvy nemá pěkné vzpomínky.

A tak plzeňské rodačce prostřednictvím sociálních sítí poslala originální vzkaz. „Díky bohu, že už proti tobě nebudu muset hrát,“ napsala na oficiální profil Ženské tenisové asociace a za zprávu přidala srdíčko.  

Bouchardová a Strýcová se na profesionální šňůře utkaly celkem sedmkrát s bilancí 4:3 pro Češku. Hned čtyři duely se rozhodovaly až ve třetím setu. Naposledy se střetly na trávě v Eastbourne 2017. Zápas trval dvě hodiny, sedmnáct minut. Bára uspěla 6:3, 3:6, 6:2.

Jiná tenisová hvězda a bývalá světová jednička Simona Halepová (29) si v instagramovém příběhu vystačila se stručným vzkazem pro loučící se Češku: „Budeš nám na okruhu chybět. Vždycky šampionka. Jako tenistka i jako máma. Uživej...“

Barbora Strýcová v Austrálii uvízla v karanténě
Barbora Strýcová v Austrálii uvízla v karanténě

Strýcová končí kariéru: Byla to jízda! Radí jí Šafářová ohledně mateřství?
Video se připravuje ...