Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi v bitvě proti »ohnivým« Chorvatům: Pozor, píská žlutý policajt!

Autor: nem, pet

„Panenko skákavá, Kristova noho, svatej Eliáši, jdou na nás Chorvati!“ Farář Otík z Hoštic by se vyděsil, ale ono není proč, přestože dnešní zápas české reprezentace na Euru proti Chorvatům (18:00) píská přísný rozhodčí.

Ano, Chorvati jsou vicemistři planety z MS 2018, ovšem ze šampionátu, na němž tak oslnili, je dnes na Euru jen třináct hráčů, sedm se jich vůbec nevešlo do nominace. A těm, kteří zůstali, už není ani pět, ani šest (Modrič 35, Perišič 32, Vida 32). Říkají si »Vatreni – Ohniví«, jenže nepálí.

V prvním zápase s Anglií vypadali totálně vyčpěle. „Byli pomalí, na bránu vystřelili jen jednou. Nelíbili se mi. Nechci to zakřiknout, ale naši kluci mají na vítězství,“ řekl Aha! trefně slavný útočník, bavič a televizní expert Petr Švancara (43).

A teď ten rozhodčí. Španělský policista Carlos del Cerro Grande (45) nerozdává jen pokuty a neposílá pouze kriminálníky za mříže. Ale tuze rád uděluje žluté karty a posílá hráče předčasně do sprch. A dnes bude pískat mač Česka s Chorvatskem. Disciplínu, žádné provokace, žádné dohadování. Opak muž s přirozenou autoritou nestrpí. V sezoně pískal zatím 40 zápasů a rozdal v nich 177 žlutých karet, což je průměrně 4,5 na zápas.

Češi však proti Skotsku předvedli ukázněnou hru a kartu zatím na Euru nedostali. Jen tak dál.

Na Euru zatím udělil rozhodčí Carlos del Cerro Grande jen jednu žlutou kartu
Na Euru zatím udělil rozhodčí Carlos del Cerro Grande jen jednu žlutou kartu

EURO 2021: Chorvaté jsou vyčpělí, řekl Csaplár. Modrič hrál pomalu, co prominul Horváthovi?
Video se připravuje ...