Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Motor v slzách: Zemřel jeho bývalý obránce Prokop (†27)

Autor: sm

Smutná zpráva přišla v pondělí večer z Českých Budějovic. Tamní hokejový klub informoval na svých webových stránkách o tragickém úmrtí svého někdejšího beka, Tomáše Prokopa. Ten opustil svět v pouhých 27 letech.

„Jsou zprávy, které nám rvou srdce. Odpočívej v pokoji, Tome,“ napsal Motor na své sociální sítě k informaci, které se jen těžko věří. Svět opustil někdejší obránce Tomáš Prokop (†27). 

Za tragických okolností zemřel v neděli bývalý obránce Tomáš Prokop. Českobudějovický odchovanec si zahrál za mládežnické reprezentace, v A týmu ochutnal i extraligu, v první sezoně znovuzrozeného Motoru patřil do základní sestavy a pomohl k záchraně v 1. lize,“ popsal klub, který zároveň přidal výčet toho, co Prokop v Budějovicích dokázal.

„Celkem v českobudějovickém dresu odehrál 2 sezony, 52 zápasů, v nichž vstřelil čtyři góly a posbíral pět kanadských bodů a 56 trestných minut,“ uvedli. Kromě Budějovic Prokop hrál také v dresu Havlíčkova Brodu nebo Šumperka. Okusil také zahraniční soutěže ve Francii nebo na Slovensku.

Před třemi lety se rozhodl svou hokejovou kariéru ukončit. V neděli pak v pouhých 27 letech jeho život vyhasl.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.