Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyhazov známého fotbalového redaktora: omluvil se, chce vyhledat pomoc

Autor: iSport.cz

Patří mezi známé osobnosti nejen sportovní sféry. Novinář a komentátor Jiří Hošek skončil na portálu Seznam Zprávy, kde vykonával funkci zástupce šéfredaktora a vedoucího zahraniční rubriky. Čelí totiž obvinění ze sexuálního obtěžování kolegyň. Pětačtyřicetiletý autor, jehož zaměřením je zejména zahraniční zpravodajství a sport, se na sociální síti den poté omluvil a uvedl, že vyhledá odbornou pomoc.

„Vedení redakce Seznam Zprávy se rozhodlo k okamžitému ukončení pracovního poměru s autorem podcastu Angličan a reportérem Jiřím Hoškem. Důvodem bylo hrubé porušení pracovní kázně,“ uvedla mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová.

Portálu iDnes.cz se podařilo získat výpovědi tří zdrojů, které na Hoškovu adresu tvrdí, že se opakovaně dopouštěl obtěžování svých kolegyň. Jeden z nich dokonce mluví o tom, že měl posílat kolegyním nevyžádané fotky svého přirození.

„Toho, co se stalo, upřímně lituji. Chci se všem kolegyním, kterých jsem se svým nevhodným chováním dotknul, omluvit. Mé jednání bylo nepřípustné a rozhodl jsem se ho řešit s odbornou pomocí,“ uvedl Hošek v úterý na Twitteru.

Jiří Hošek byl dosud zástupcem šéfredaktora Jiřího Kubíka a vedoucím zahraniční rubriky. V minulosti působil jako zpravodaj Českého rozhlasu v Berlíně, později také v Londýně. Sportovní fanoušci jej znají také coby autora podcastu Angličan.

Jiří Hošek skončil na portálu Seznam Zprávy.
Jiří Hošek skončil na portálu Seznam Zprávy.