Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Běžkyně v balerínách zahodila kariéru: Netrénuje, jen se fláká!

Autor: ptr

Patřila mezi miláčky národa, ale se svým talentem naložila prachbídně. Oblíbená běžkyně v balerínách Annamária Horváthová (16) se na závodní kariéru doslova vykašlala. Po zhrzené lásce a potratu, se zřejmě nadobro rozloučila se závodní dráhou. Jeden z nejznámějších příběhů poslední doby tak asi dospěl k nešťastnému konci.

O to, jakým životem nyní žije, se zajímal i slovenský server pluska.sk. „Ona už téměř rok netrénuje, ten výpadek se určitě podepsal na kondici i výkonnosti, ale dal by se dohnat. Musela být mít však zájem vrátit se, já ji nechci a ani nemůžu do ničeho nutit. Musí se rozhodnout sama. Nemyslím si, že se vrátí,“ konstatoval její dlouholetý trenér Norbert Pecze.

Ten se také přiznal, že mu děvče chybí pouze jako sportovkyně, ale jinak ji vůbec nepostrádá. „Byly s ní jen problémy. Spolu s manželkou jsme se jí věnovali tak, jako by byla členkou naší rodiny. Nejednou jsme ji doslova »tahali« na tréninky, protože jí chybí pevná vůle. Vyřizoval jsem jí i osobní doklady a plýtval na to vlastní dovolenou,“ postěžoval si, že to s nadějnou běžkyní bylo velmi složité.

Novináři se snažili dohnat i samotnou Annamárii nebo její matku, leč neúspěšně. Na klepání na dveře nikdo v chatrči nacházející se v romské osadě na Budulovské nereagoval. „Jsou doma, ale zapírají se. Stydí se, jak dopadla jejich dcera. Byli pyšní, protože dosáhla na úspěchy a byla tam, kam se nikdo z nás nedostal a ani nedostane. Měla se dobře, pomohla rodině a nyní nemají nic. Annamária má teď jedinou starost, řeší, aby se k ní vrátil její bývalý přítel. On ale nechce. Dal se opět dohromady s bývalou družkou, s kterou má dva syny,“ popsali životní příběh jak z »mýdlové opery«.

Krásně rozjetý příběh tak po několika turbulentních zvratech vypadá, že je u svého sportovního konce. Zda skutečně skončí takto, ukáže až budoucnost »běžkyně v balerínách«.

Annamária Horváthová si udělala jméno jako vítězka v balerínkách
Annamária Horváthová si udělala jméno jako vítězka v balerínkách