Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Divácký šok na úvod MS: Záruba bez hlasu!

Autor: ptr

Jeho hlas patří neodmyslitelně k hokejovému národnímu týmu už mnoho let, ale začátek letošního mistrovství nezastihl jednoho z nejznámějších komentátorů ČT ve formě. Robert Záruba (54) nemile překvapil fanoušky hned při úvodní výhře českého týmu nad Velkou Británií 5:1.

Přitom během prvního dne šampionátu, kdy komentoval zápas Slovenska s Francií, zněl jako vždy. Ovšem druhý den to nebylo ono. Už po pár minutách utkání české reprezentace se začalo na sociálních sítích řešit, co je důvodem podivné hlasové indispozice. Zárubovi hlas přeskakoval a navíc zněl poněkud chraplavě. Vzhledem k tomu, jak moc ho mají fandové naposlouchaný, tak ihned odhalili, že zřejmě není něco v pořádku.

„Blbne nám zvuk u televize nebo pan Záruba opravdu chraptí a vůbec, mluví těžce a na něj úsporně?“ Dotazoval se jeden z diváků, kterým se projev nepozdával. „Podle mě chraptí. Hubáček je bez problémů,“ odpověděl mu další, který porovnal zvukový výstup se spolukomentátorem utkání Petrem Hubáčkem. „Podle hlasu to vypadá, že Robert Záruba byl včera někde za písničkou,“ napadlo prozaická vysvětlení slavného hokejistu Jiřího Hrdinu.

Co je důvodem podivné indispozice, to ví zřejmě jen sám Robert Záruba, ale že za vše můžou zdravotní potíže, to naznačil po konci utkání. „Já osobně nemohu než poděkovat hráčům, že mi to neudělali těžší, než to dnes mám,“ uzavřel utkání Záruba. „Ty to máš hodně těžký, věřme v to, že budeš zítra v daleko lepší kondici, stejně jako český tým, protože ho čeká velká výzva v podání Švédů,“ popřál spolukomentátor Hubáček svému kolegovi i českému týmu hodně zdaru.

VIDEO | Poslechněte si, jak zněl Zárubův komentář při výhře nad Velkou Británií