Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nároďák poprvé padl s Rakouskem: Potupa přišla od »Čecha«!

Autor: vba

Bída, hnus, lajdáctví... Takovými slovy se dá okomentovat výkon českých hokejistů proti Rakousku, s nímž na MS vůbec poprvé prohráli (1:2 po sam. náj.).

Jalonenovi svěřenci se celý zápas trápili, ale i když hráli vlažně a bez nasazení, tak to vypadalo, že zápas dovedou do vítězného konce. Jenže jediný gól kapitána Červenky v samotném závěru vymazal Lebler a v samostatných nájezdech pak rozhodl Peter Schneider (29).

Rodák z Vídně, který ale v Českých Budějovicích chodil na gymnázium a maturoval ve Znojmě i z češtiny, skvělým blafákem potupil brankáře Vejmelku a rozhodl o senzaci. „My nemáme hvězdy v týmu, každý z nás musí bojovat, abychom uhráli dobrý výsledek!“ hlásil bývalý hráč brněnské Komety.

A právě hra českých hvězd je zatím na turnaji, mírně řečeno, za očekáváním. Bez bodu je největší postava výběru Hertl, obávaný střelec Vrána i obranný dirigent Hronek... „Určitě si sedneme, určitě o tom budeme mluvit. Musíme to řešit a na určité věci se podívat!“ zlobil se Červenka. „Jako bychom se nedokázali dostat správně do zápasu. Jsme zklamaní, ale nemůžeme se dívat zpátky. Musíme to hodit rychle za hlavu!“ burcuje kouč Jalonen.

Rakušan Peter Schneider překonává českého brankáře Karla Vejmelku
Rakušan Peter Schneider překonává českého brankáře Karla Vejmelku