Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Přemožitelka Plíškové Boulterová: Smrt v rodině před zápasem!

Autor: sm

Na kurt proti Karolíně Plíškové nastupovala s velkou bolestí v srdci. Tenistka Katie Boulterová totiž dva dny před zápasem přišla o milovanou babičku, které teď své důležité vítězství věnovala.

Byl to hotový výbuch emocí. Britka Boulterová by nejspíš místo kurtu ocenila spíše klid a možnost se vypořádat s těžkou ztrátou, která ji v uplynulých dnech zasáhla. Namísto toho se ale s raketou v ruce postavila proti Karolíně Plíškové, kterou nakonec zdolala a radovala se tak z vítězství. Pod nadšením ale schovávala bolest...

„Asi teď budu trochu emotivní. Moje babička před dvěma dny zemřela a chtěla bych ji toto vítězství věnovat,“ řekla rozechvělým hlasem přemožitelka české tenistky, zatímco v hledišti se smutným úsměvem seděl její dědeček. Vedle něj byla také maminka Boulterové, která se jen těžko bránila slzám. 

Nejspíš ani sama Plíšková během zápasu nevěděla, o jak speciální a náročný duel se pro Britku jedná. Minimálně z toho, co na kurtu rodačka z Leicesteru předváděla, to poznat nebylo.

„Je dobrá hráčka. I v minulých letech tu odehrála dobré zápasy. Angličanky na trávě hrát umí. Hrála nahoru, takže neměla co ztratit. Oba zápasy se mnou zvládla dost dobře, tenhle asi ještě o trošku líp. Do poslední chvíle neudělala megachybu. Výborně servírovala, takže mi nedala moc šancí na brejk. Jedna věc je ranking a druhá kvalita na tomhle povrchu,“ chválila svou protihráčku Plíšková.

Z hlediště ji celou dobu podporovala maminka a dědeček
Z hlediště ji celou dobu podporovala maminka a dědeček