Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zmizení Fedotova: Pomsta Putinova přítele?! Ovečkin reakcí (ne)překvapil

Autor: sm

To je teda pořádná síla! Namísto angažmá v NHL čeká gólmana Ivana Fedotova spíš vojenská služba v místech, kde dříve Rusové testovali jadernou bombu. Proč? Podle informací ze zahraničí má jít o pomstu bývalého hokejistova šéfa, který je mimo jiné blízkým přítelem prezidenta Putina. 

Přijeli si pro něj rovnou na zimák! Fedotov sotva opustil halu, ve které natáčel rozhovor, a už si jej zástupci ministerstva vnitra nakládali do auta. Důvod? Údajně se vyhýbal odvodu na vojnu. Jenže jak už bývá v Rusku národní zvykem, podle všeho na veřejnost neprezentovali tak úplnou pravdu. 

Pomsta Putinova kamaráda

Fedotov hrál v uplynulé sezóně v klubu CSKA Moskva, který de facto spadá pod stát. V čele stojí Putinův blízký přítel Igor Sečin, který byl v minulosti mimo jiné i místopředsedou vlády. Podle informací ruské agentury TASS by měl být právě on strůjcem celé akce. Důvodem je údajná odplata za to, že se Fedotov rozhodl opustit CSKA a podepsat smlouvu v NHL. 

Jenže jak to teď vypadá, cesta do nejlepší hokejové soutěže světa se nekoná a brankařská hvězda momentálně zažívá krušné časy. Poté, co si stříbrného medailistu z letošních ZOH odvezli pracovníci ministerstva, se mu totiž mělo udělat špatně a musel jej ošetřit lékař. Média po vyjádření brankářova právníka dokonce přišla s tvrzením o otravě, která by ale nejspíš v režimu Vladimíra Putina už ani nikoho nepřekvapila. 

Smlouvu měl mít Fedotov s CSKA Moskva do 30. června a tak by navíc dávalo smysl, proč si na něj Rusové vzpomněli až po konci měsíce.

Místo, kde Rusové testovali sílu pekla

Podle ruských webů má být nyní špičkový gólman poslán na arktickou základnu na souostroví Nová Země. Ta je neblaze proslulá svou historií. Rusové tam v dobách SSSR shazovali jaderné bomby a v roce 1961 na tomto místě došlo i k výbuchu nejsilnější zbraně, která byla kdy v historii odpálena. Jedná se o ermonukleární pumu, která nesla název »Carská bomba«.

Ovečkin raději zavřel oči

Ruská média pochopitelně zajímal názor hvězdy, která v NHL trhá rekordy. Putinův kamarád Ovečkin ale nezklamal a jeho odpověď na to, zda se k šokující události vyjádří, byla jednoduchá. „Ne, proč?“ odpověděl na dotaz novináře Ivana Karpovova.

Evidentně tak drží s hlavou státu za jeden provaz a nerad by riskoval, že se do bašty testování jaderných zbraní bude muset podívat taky. Ostatně, právě i sklánění hlavy před šílenými praktikami má svůj podíl na tom, proč je v Rusku stále možné všechno. 

Zastání naopak našel Fedotov například u bývalých hokejových šampionů Maxima Sušinského nebo Alexandra Paškova. Jenže ani to mu teď evidentně stačit nebude. Kromě krutých vojenských podmínek mu totiž navíc hrozí i vězení...

Celá kauza má být pomstou Putinova blízkého přítele Igora Sečina
Celá kauza má být pomstou Putinova blízkého přítele Igora Sečina