Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tenistka Sestini Hlaváčková v problémech: Prodávala padělky! Hrozí jí pokuta 5 milionů

Autor: Petr Maňas

Ani při loňském účinkování v taneční soutěži StarDance se jí hlava tak nezamotala! Tenisová hvězda Andrea Sestini Hlaváčková (36) má pořádný malér. Čelí obvinění z prodeje padělaných věcí a hrozí jí pokuta 5 milionů korun!

Jak upozornila stanice CNN Prima News v pořadu ShowTime, se jménem Hlaváčkové je spjatý tenisový bazárek fungující na sociálních sítích jako e-shop. A ten mimo jiné nabízí i položky, u nichž je vysloveně uvedeno slovo »napodobenina«.

„Zákon hovoří o nabízení, prodeji a také skladování padělků, v takovém případě to porušuje paragraf 8 zákona o ochraně spotřebitele. V tomto případě hrozí ze strany České obchodní inspekce zabavení výrobků a sankce až do výše pěti milionů korun,“ prozradil tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Potopila kolegyně

Sotva televize tenistku konfrontovala, věci z nabídky e-shopu bleskově zmizely. „Samozřejmě jsem si vědoma, že to je protizákonné, tohle bych si nikdy nedovolila. Bazárek nespravuji jenom já, staráme se o něj v několika holkách. Nemůžu ručit za všechno,“ hodila vinu na kolegyně. Hlaváčková, jež minulý měsíc oficiálně ukončila kariéru, je prodejem tenisových suvenýrů známá. „Výdělek šel vždy do nadačního fondu,“ upozornila. Třeba jí ČOI odpustí.

Hodina za pět tisíc!

Obchodního ducha v sobě nezapře. Kromě kontroverzního e-shopu má Hlaváčková další kšeft: Vydělává na tenisových lekcích. A to prostřednictvím slevového portálu Slevomat. Chcete si zapinkat s grandslamovou šampionkou? Dostat rady o technice úderů či třeba správném rozcvičení? Andrea pomůže se vším. Hodina tréninku přijde na 4990 Kč pro jednu osobu a 6990 Kč pro dvě. V ceně je rezervace kurtu v pražském klubu TJ Radlice a zajištění míčků.

Daňový ráj kvůli pojištění

Singlistka ze světového pohledu průměrná, zato ve čtyřhře hvězda. Hlaváčková byla v jednu chvíli třetí nejlepší deblistkou planety. Po boku Hradecké vyhrála dva grandslamy, Turnaj mistryň a má stříbro z olympiády. Na turnajových odměnách si vydělala 125 milionů korun. I proto si vyřídila trvalý pobyt v Monaku, kde si pronajala garsonku za 1600 eur měsíčně.

„U mě ani tak nejde o daně, ale o zdravotní a sociální pojištění. V jednu dobu jsem na něm v Česku odváděla měsíční zálohy 150 tisíc korun, a to jsem tu skoro nebyla a ze zdravotního ani sociálního systému nic neměla,“ prozradila časopisu Forbes.