Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Navrátilová porazila rakovinu a přiznala: Strach, že se nedožije Vánoc!

Autor: pl

Úspěšně dobojováno. Zpráva, na kterou čekal celý tenisový svět. Legendární tenistka Martina Navrátilová (66) porazila zákeřnou nemoc, která v jejím těle udeřila hned na dvou místech. Kromě rakoviny prsu zvítězila i nad rakovinou hrtanu. Sama se přitom bála brzké smrti.

Navrátilová oznámila skvělou novinu během rozhovoru s Piersem Morganem. Vítězka 59 grandslamů nedávno uvedla, že kvůli nemoci musela odložit plány na adopci dítěte se svou manželkou Julií Lemigovovou. 

,,Tyhle Vánoce ještě zažiju, ale další možná už ne," řekla si podle svých slov poté, co se jí rakovina v prosinci loňského roku vrátila. "Kdo má dvě rakoviny najednou? Tohle už začíná být směšné," honilo se jí hlavou. S nemocí se navíc potýkala už v roce 2010.

Morganovi také popsala, jak probíhala léčba v nemocnici, kde ji laskavost personálu dohnala až k slzám. „Během terapie jsem si jednou nechala zahrát písničku I’m Still Standing od Eltona Johna, kterou mi zazpíval na koncertu v Paříži během French Open. Rozbrečela mě,“ svěřila se.

V pořadu TalkTV Navrátilová uvedla, že dvojitá diagnóza rakoviny ji vyděsila natolik, že si vytvořila seznam věcí, které chce stihnout před smrtí. "Zní to možná hrozně povrchně, ale říkala jsem si, jaké auto bych chtěla řídit, když tu už můžu být třeba jen rok?" rozpovídala se. Na tyhle radosti ale nemusí nakonec vůbec spěchat, protože zákeřnou nemoc porazila. Nyní už pražskou rodačku čekají jen dvoutýdenní radioterapie prsu, než bude oficiálně v pořádku.

Martina má ve své ženě úžasnou oporu
Martina má ve své ženě úžasnou oporu