Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soudce v Turíně začal jednat o osudu Nedvěda: Žalobce skončil kvůli šokujícímu videu!

Autor: čtk, red

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla Nedvěda kvůli obvinění z falšování účetnictví. Podle agentury Reuters potrvá několik měsíců, než soudce Marco Picco rozhodne, zda nařídí proces.

Žalobci navrhli poslat bývalého šéfa Juventusu Andreu Agnelliho, Nedvěda a dalších devět osob i samotný klub před soud loni v prosinci. Podle vyšetřovatelů si vedení nejúspěšnějšího italského celku v minulých letech bralo protiprávní provize z přestupů fotbalistů a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obvinění čelil klub už loni, kdy byl zproštěn viny.

Případ však provází řada problému. V minulém týdnu se například z případu stáhl jeden ze tří žalobců Ciro Santoriello kvůli videu z roku 2019, na kterém o sobě prohlašuje, že je fanouškem Neapole a nenávidí Juventus.

Nedlouho po zahájení předběžného slyšení souce rozhodl o odročení na 10. května. Slyšení se nezúčastnil nikdo z obžalovaných, pouze jejich právní zástupci.

V italské lize už Juventus trest dostal. V lednu mu sportovní tribunál odebral 15 bodů v tomto ročníku. Nedvěd obdržel osmiměsíční zákaz působení ve fotbale, Agnelli dostal dvouletý distanc. Oba loni v listopadu společně s celým vedením klubu kvůli aféře odstoupili z funkcí.