1. srpna 2011 • 15:55

CHAT: Už 10 let chystám o hádkách s Dvořákem knihu, odpovídal Šebrle

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtenářům portálu iSport.cz v online rozhovoru odpovídal desetibojař a olympijský vítěz Roman Šebrle.



Dvě a půl hodiny odpovídal desetibojař Roman Šebrle čtenářům www.isport.cz v exkluzivním on-line rozhovoru. Potvrdil, že mezi ním a atletickým šéftrenérem Tomášem Dvořákem leží v současnosti nepřekonatelné rozpory, ale odmítl, že by situace mohla skončit rvačkou. Prozradil také, že chystá autobiografii, v které popíše i historii vzájemných vztahů s velkým rivalem.

Roman Šebrle plánuje přispět do galerie třaskavých sportovních životopisů. Jejich tradici proslavil především německý brankářský poděs Harald „Toni“ Schumacher svým dílkem Anpfiff – Odpískáno, v kterém vylíčil zákulisní praktiky v bundeslize.

„Jak to vše bylo, se dočtete v knize, kterou vydám příští rok, a do které si již přes deset let pilně připravuji poznámky a komentáře,“ napsal Šebrle v chatu se čtenáři a dodal, že bude věnovat pozornost událostem, které před deseti lety přispěly k rozpadu tréninkové skupiny, v níž se připravoval společně s Tomášem Dvořákem.

„Asi se nebudete divit, když řeknu, že první zápisky jsou z roku 2001, kdy jsem to nechtěl ventilovat a zároveň mě to natolik mrzelo a štvalo, že jsem si to začal zapisovat,“ uvedl Šebrle. „Ačkoliv jsme si po OH v Aténách řekl, že to zůstane jen mé tajemství, poslední dva měsíce mě přesvědčily, že by to tak nemělo být.“

Hodně otázek mířilo na probíhající spor s Dvořákem, který začal na červnovém mítinku v Kladně, kde reprezentační šéftrenér obvinil Šebrleho, že, ač zraněný, závod dokončil jen pro peníze.

„Ať je to mezi námi jakékoliv, oba dva jsme rozumně uvažující lidé. A tak si dovolím říct i za Tomáše, že i kdyby jsme si nerozuměli sebevíc, k nějaké bitce se nesníží ani jeden z nás,“ ujistil Šebrle.

Rozesmála ho otázka, jestli by šel na pivo radši s Dvořákem nebo s politikem Jiřím Paroubkem.

„Já v podstatě pana Paroubka neznám, vím jen, že se mi nelíbí jeho styl politky, ale jaký je člověk, nevím,“ uvedl Šebrle. „Na druhou stranu jít s oběma a udělat si názor by bylo zajímavé.“

Na poslední chvíli zvládl splnit limit pro mistrovství světa v Tegu, takže na vrcholném podniku nebude chybět poosmé za sebou. Ale teď se spíš než o formě Romana Šebrleho mluví o jeho vztahu k jiné české desetibojařské legendě - Tomáši Dvořákovi.

Dvořák je přitom šéftrenérem výpravy, která vyrazí na světový šampionát. Komunikace ale podle Šebrleho váznout nebude, i když vztahy mezi oběma velikány české atletiky rozhodně nejsou přátelské.

"Kamarádi nejsme. Když nejste kamarádi, tak se spolu nebavíte. Ale jinak jsme profesionálové, tak se k sobě budeme chovat jako šéftrenér a závodník," řekl oympijský vítěz deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud