10. listopadu 2012 • 16:35

OBROVSKÁ TRAGÉDIE. Na rally zabil vůz čtyři mladé dívky. Nejmladší bylo sedm

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Závodní vůz vjel dnes kolem 14:00 při RallyShow Uherský Brod nedaleko obce Lopeník na Slovácku mezi diváky. Na místě jsou mrtví a zranění. Automobil zabil čtyři lidi, podle informací Blesku šlo o mladé dívky od sedmi do sedmnácti let. Další tři lidé byli hospitalizováni se středně těžkým zraněním. Na místě zasahují zdravotníci, policisté i hasiči.



Policisté a hasiči vyslali také posttraumatické týmy, které poskytují pomoc zraněným a pozůstalým. Od roku 2002 zemřelo v Česku při automobilových závodech nejméně 14 diváků.

Neštěstí se stalo v první ze šesti rychlostních zkoušek. V době, kdy už byl v plném proudu druhý test, byla soutěž ukončena. Havarovala posádka vozu Mitsubishi Lancer Michael Bartončík, Josef Bartončík.

Závodní vůz při RallyShow Uherský Brod u obce Lopeník na Slovácku zabil čtyři mladé dívky.Foto ČTK

"Podle prvotních informací automobil vyjel z trati, narazil do stromu, odkud se odrazil mezi další diváky," uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Podle starosty Lopeníku Antonína Dulínka se nehoda stala na silnici mezi obcí Březová a Lopeníkem na okraji druhé jmenované vesnice. "Je tam horizont. Těžko říct, zda měl automobil technickou závadu nebo tam bylo něco jiného," řekl ČTK Dulínek.

Mezi oběťmi jsou podle něj obyvatelé Lopeníku. "Je to neštěstí, nemělo se to stát," řekl Dulínek. RallyShow Uherský Brod se letos jela počtvrté, jde o volný podnik v kalendáři Federace automobilového sportu ČR.

Na startu jednodenní soutěže se sešla silná konkurence, přihlášeno bylo na 70 posádek ze tří zemí v čele s elitními jezdci Romanem Krestou, Romanem Odložilíkem, Pavlem Valouškem, Antonínem Tlusťákem či Polákem Gregorzem Grzybem.

Automobil vyjel z trati, narazil do stromu, odkud se odrazil mezi další divákyFoto ČTK

Ve Zlínském kraji se podobná událost letos již jednou stala. Na začátku září smrt jednoho z diváků předčasně ukončila zlínskou Barum rallye. 

Vůz Subaru Impreza posádky Václava Kopáčka a Tomáše Singera ve 13. z plánovaných 15 rychlostních zkoušek v zatáčce vyletěl z trati a skončil mezi fanoušky.

Čtyřiapadesátiletý muž ze Semilska zemřel, další divák byl zraněn.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud