29. března 2020 • 22:06

Defeaters odmítli pátou mapu. Vikingy přehráli 3:1 a kráčejí do Sazka eLEAGUE CS:GO

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálová kvalifikace na Sazka eLEAGUE je u konce. V posledním kvalifikačním zápase porazili Defeaters tým Vikingekrig Esports 3:1 a zkompletovali osmičku v hlavním turnaji.



Poprvé (a v posledním zápase!) se finálová kvalifikace obešla bez páté mapy. Zatímco všechny ostatní zápasy využili plný potenciál formátu Bo5, tým Defeaters potřebovali na výhru o mapu méně.

SOUHRN: 8 týmů, které si zahrají Sazka eLEAGUE CS:GO »

I přes klopýtnutí na první mapě (Dust II), si došli pro postup bez větších problémů. Mirage nastartovala nezastavitelný stroj, kterým je Kristián "heikkoL" Garbera. Ten si v druhé mapě připsal celkem 35 killů za 26 kol a o moc hůře si nevedl ani v následujících dvou mapách.

Záběr ze zápasu Defeaters - Vikingekrig 3:1
Video se připravuje ...

Největší otazník visel nad Vertigem týmu Defeaters. Nebylo jasné, jak mají tuto mapu natrénovanou a jestli se dokáží vyrovnat tempu Vikingů. Ale ukázala se sehranost a kvalita, na což poukázal i David “Kaparzo” Lacina: „Defeaters jsou spolu déle, mají natrénováno víc hodin. I když jsem myslel, že Vikingové by mohli uhrát kola na aim, viděli jsme, jak to nakonec vše dopadlo.“

Vertigo i přes nepovedenou první polovinu ovládl po perfektní teroristické straně celek Defeaters a stali se tak posledním členem největší česko-slovenské ligy Counter Strike: Global Offensive.

System3, hráč Defeaters
"Před closed kvalifikací jsme byli nuceni sestavu doplnit o dvě nové tváře. Měli jsme týden na to, abychom připravili v podstatě celý map pool. Plán s méně hranými mapami nám vyšel, a proto jsme šli do zápasu s dobrým mind-setem. Po první mapě přišla studená sprcha, která nás vrátila zpět na zem. Bylo to těžké na psychiku. Průběh dalších map už byl v naší režii a jsme rádi, že se nám v krátkém čase podařilo připravit se na tak těžký formát, jako je Bo5, a postoupit."

Vergil, hráč Vikingekrig Esports
"Připravovali jsme se na Bo5 celý týden a ukazuje se, že dokážeme hrát silné CS:GO. Bohužel ale máme stále mezery v map poolu, které nás stály celý zápas. Defeaters překvapili svou agresivitou, a na to jsme nebyli připravení. Bohužel byli lepší. Ale jdeme dál, jsem hlavně rád, že chalani po prohře klasicky neodejdou, ale zůstaneme a opravíme postupně, co je potřeba. Jsem strašně rád za svůj tým a za to, jak bojují. Bude to možná ještě pár měsíců trvat, ale věřím, že dosáhneme svých cílů. Chtěl bych poděkvoat i fanouškům za důvěru a za to, že mi umožňují pracovat s tak super lidmi."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud