6. srpna 2020 • 11:30

BLAST se po uzavření kontroverzního partnerství setkává s vlnou kritiky

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden uzavřely organizátor CS:GO turnajů Blast a evropská liga League of Legends LEC partnerství s arabskou společností NEOM. Fanoušci obou esportů byli znepokojeni a slibovali bojkot oboum organizátorům. K fanouškům se přidala řada komentátorů a známých osobností ze světa esportu.



Proč vůbec čelí obě společnosti takové kritice? NEOM je organizace, která řídí vybudování futuristického města se stejným názvem v Saudské Arábii. Hlavním iniciátorem celého projektu je saudský princ Mohamed bin Salmán. 

Ten je spojován s mnoha skandály. Od vraždy saudského novináře Jamala Khasoggiho po potlačování lidských práv...

LEC svůj partnership s NEOM hned druhý den po oznámení zrušilo. Jedním z pravděpodobných důvodů byla slibovaná stávka komentátorů a analytiků, kdyby evropská liga s partnerstvím neskončila.

Blast, společnost, která si prošla od svého vzniku nejednou kontroverzí, je od včerejška v podobné situaci jako LEC. 

Čtyři z předních komentátorů a moderátorů dali najevo nespokojenost s Blastem a dokud bude společnost partnerem NEOMu, nebudou s nimi spolupracovat. 

Huga Byrona doplňují Frankie Ward, Harry Russell a Vince Hill. Nejde tedy o ty nejlepší z nejlepších, i tyto osobnosti však za sebou mají nejeden Tier 1 turnaj a celkově přes 100 tisíc fanoušků na Twitteru.

Čas ukáže, zda se k nim přidají i známější jména. Další Blast Premier turnaj je naplánovaný na říjen, do té doby se může leccos přihodit. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud