8. ledna 2021 • 10:11

CS:GO Update: Competitive a Classic nově bez botů a změny mapy Guard

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrajete kompetitivní Counter-Strike ve čtyřech a váš nemluvící pátý spoluhráč se v polovině zápasu rozhodne odpojit? Nově váš tým neposílí BOT Fergus, BOT Albert či BOT Uri. Valve se v posledním updatu rozhodlo odstranit boty z kompetitvních a klasických mačů. Změn se dočkalo také několik map, jako například pražská Guard.



Boti byli jedním z problémů Counter-Strike: Global Offensive. Nakupovali nesmyslné zbraně, rushovali samotní do rukou nepřátel, neposlouchali příkazy lidských kolegů. Boti se také dali zneužít tak, že jeden ze slabších článků týmu byl kicknut právě ve prospěch bota, kterého pak mohla čtveřice využívat, rushovat a mít právě svého kamaráda s Negevem v zásobě.

Systém botů měl spoustu problémů a mezer, rozhodně nebyl dokonalý, jeho odstranění se však zdá příliš drastickým, snad až líným řešením ze strany Valve. Boti se totiž nespawnou ani při disconnectu jednoho z hráčů, což posílá jeho celek automaticky do obří nevýhody, která se dala mírně kompenzovat právě jeho náhradníkem.

Hlavním důvodem Valve k odstranění botů je s největší pravděpodobností zmírnění toxicity hráčů, kteří nyní nebudou mít tu možnost kicknout svého spoluhráče a převzít kontrolu nad botem. Nestačilo však bota odstranit pouze v tomto případě a tento feature zanechat při disconnectu jednoho z teammatů?

NEPŘEHLÉDNĚTE: Exkluzivní rozhovor s tvůrcem pražské mapy Guard! Proč si vybral právě hlavní město?

Za zmínku z posledního updatu CS:GO stojí také změny na populární mapě Guard, jenž je situována v Praze.

Největšími změnami je rozšíření inner connectoru, zmenšení kempícího rohu u restaurace, posunutí CT spawnu zpět, díky čemuž jsou pushe ze strany obránců méně efektivní, a zablokování úhlu CT boostu na pit. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud