28. ledna 2021 • 12:43

CS:GO Update: Nové samolepky, zakáz trenérů a kvalifikace na Major

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S příchodem online Counter-Strike eventů nastala velká řada problémů. Stream sniping, nepřehlednost pravidel, do toho všeho se připojil skandál s coaching bugem. K těmto a dalším věcem se Valve vyjádřilo v posledním updatu, který osvětluje budoucnost RMR eventů, trenérů a přidává kapsule pro nejlepší týmy RMR turnajů roku 2020.



Rok 2020 byl v mnohém speciální. Pro CS:GO šlo o první ročník bez největšího turnaje Counter-Strike kalendáře. Major v Riu se kvůli pandemii koronaviru neodehrál, tvrdá celoroční práce týmů, které bojovali v Regional Major Raknings soutěžích, zůstala neodměněna.

To se nyní alespoň částečně mění. Valve vydává tři nové sticker kapsule, ve kterých se svých samolepek dočkalo 24 celků, které se kvalifikovaly na neuskutečněný Major v Brazílii.

Týmy jsou rozděleny klasicky do tří skupin po osmi - Legends, Challengers, Contenders. Finální výsledky RMR rankingu lze najít na oficiálním Counter-Strike blogu.

Legends - FURIA, Evil Geniuses, Vitality, Heroic, Ninjas in Pyjamas, Natus Vincere, Spirit, 100 Thieves
Challengers - Astralis, Fnatic, Nemiga, Godsent, Team Liquid, BIG, OG Esports, G2 Esports
Contenders - Virtus.Pro, Espada, Faze Clan, TYLOO, Gen.G, BOOM, Renegades, North

Týmy, které si zasloužily za své výkony RMR samolepkyFoto Valve

Valve také adresovalo nejasnosti kolem již odehraných RMR eventů, které se uskutečnily v roce 2020 a podle nichž se týmy kvalifikovaly do jedné ze tří zmíněných kategorií.

Body za turnaje v roce 2020 byly vymazány a do nového Regional Major Rankingu se počítat nebudou. Celky dostanou alespoň malou kompenzaci v podobě 600 bodů pro Legends, 300 pro Challengers a 100 pro Contenders.

Upřesněna byla také pravidla ohledně rozmáhajících se 6 man rosterů v CS:GO. Týmy budou moci registrovat sestavu o šesti hráčích, pokud však dojde k vystřídání během eventu, přijde celek o část bodů do RMR žebříčku.Jestliže se hráč do sestavy vrátí, nebude tým opětovně penalizován.

Během online turnajů se v herní místnosti a na serveru budou moci pohybovat pouze hráči. Trenéři ani další support staff nebude moci komunikovat s týmem na serveru ani mimo něj.

Valve se dále vyjádřilo k budoucnosti trenérů, kteří byli potrestáni za používání couching bugu v CS:GO. Nejtěžší trest postihl tuto osmičku: Twista, Rejin, prd, Apoka, zoneR, F_1N, ellllll, B1GGY. Tito trenéři se již na Valve Majory nepodívají.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud