22. února 2021 • 11:14

Play off IEM Katowice kompletní, ztroskotali FaZe i Vitality

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní skupiny IEM Katowice 2021 jsou u konce. Deset celků končí, přežila pouze nejlepší šestka. Překvapivě se do vyřazovacích bojů probojoval pouze jediný evropský tým, naopak luxusně se dařilo CIS regionu, jenž tvoří hned dvě třetiny týmů zbývajících v turnaji.



Finálové zápasy upper bracketů jednotlivých skupin překvapivě neovládli Astralis, Natus Vincere ani Vitality. Dánové narazili na rozjeté Spirit, kteří čtyřnásobným světovým šampionům povolili na rozhodující mapě pouze jediné kolo a zajistili si jednu ze dvou místenek přímo v semifinále. Druhým týmem, který si zajistil místo mezi Top 4, je Team Liquid. Pod vedením Gabriela „Fallen“ Toleda přemohli v úžasně napínavém finiši NAVI.

Ve čtvrtfinále si to o postup do dalšího kola rozdají nejdříve Natus Vincere s Gambit, vítěz vyzve v boji o finále Spirit, tudíž je jasné, že minimálně jeden celek ze CIS si zahraje v neděli o titul. Není ani vyloučeno, že finále bude čistě východní, v druhé polovině pavouka se totiž nachází ve formě hrající Virtus.Pro, kteří se v Top 6 pokusí přejít přes Astralis a v následném semifinále přes Team Liquid.

Největším překvapením play off je absence Vitality, momentálně třetího celku světového žebříčku HLTV.org. Podobný osud potkal také čtvrté BIG, šesté Heroic či deváté Evil Geniuses.

Program play off IEM Katowice:
Pátek 26. února
:
15:00 Natus Vincere - Gambit 
18:30 Virtus.Pro - Astralis

Sobota 27. února:
15:00 Spirit - NAVI/Gambit
18:30 Team Liquid - VP/Astralis

Neděle 28. února:
15:00 Grand finále

Všechna čtvrtfinále a semifinále se odehrají stylem BO3 sérií, ve finále se pak můžeme těšit na boj na tři vítězné mapy (BO5). Vítěz celého turnaje si domů odnese odměnu ve výši 400 tisíc dolarů.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud