10. června 2021 • 18:30

Dokázali porazit nejlepší CS:GO týmy na světě, nyní čelí tým Akuma obviněním z podvodu

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po famózním výkonu na EPIC League CIS přišlo obvinění z cheatingu, to ale není vše. Nyní vydala Komise pro Integritu Esportu (ESIC) prohlášení, ve kterém stojí, že okolo celku Akuma došlo k podezřelým kurzovým sázkám.



ESIC se podařilo najít spojení mezi Akumou a Oleksandrem Shyshkem, CEO Projektu X. Shyshko je vlastníkem účtu, na kterém došlo k pofidérním sázkám na zápasy týmu Akumy během EPIC League CIS. Akuma jako tehdy 138. tým na světě porazila Virtus.pro, osmý nejlepší tým světa. V předchozím zápase navíc zázračně přešla i přes slavný NaVi, a to jednoznačně 2:0.

Shysko vložil větší obnos peněz na zápas Akuma - Virtus.pro a podařilo se mu trefit vše naprosto přesně. Šance, že se takovému týmu podaří dvakrát za sebou porazit tak velké celky, opravdu není vysoká, na čemž ESIC postavil své obvinění. Zároveň se komisi podařilo zjistit, že v týmu Project X, který Shyshko vlastnil, hráli aktuální členové Akumy. „Prohlášení ESIC je pouze jejich snahou, aby věci vypadaly tak, jak chtějí oni,” sdělil v rozhovoru pro Game Inside sám Shyshko.

Výkony Akumy vzbudily podezření veřejnosti i samotných účastníků turnaje. Výsledkem byla výzva patnácti celků CIS regionu, aby celou situaci prověřilo samo Valve. Mezi signatáři byly týmy jako Natus Vincere, Gambit, Virtus.pro, Team Spirit nebo Entropiq. Situaci prověřila i sama Ruská Esportová Federace, která ale nenašla žádné pochybení. Týmy následně vyzvaly k prozkoumání i ESIC, který nyní přišel s ještě složitějším objasněním týkající se kurzového sázení. 

Spekulace hovoří o tom, že měl celek Akuma dostávat informace od třetí strany přímo během konání zápasů. Akuma veškeré obvinění odmítá. „Nikdo z členů Akumy/ex-Project X není zapojen do podvodu se sázením. Zároveň chceme upozornit na to, že nemůžeme nést odpovědnost za chování našeho bývalého CEO Alexandra Shyska. Jsme připraveni spolupracovat s ESIC a poskytnout veškeré potřebné informace,” sdílel člen týmu SENSEiCSGO.

Zdroj: ginx.tv, win.gg

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud