30. listopadu 2021 • 15:40

Naprostá dominance. Sinners završili úspěšný rok a ovládli tuzemskou scénu

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři velké tuzemské turnaje, tři trofeje. Rovnice roku 2021 v podání Sinners je jednoduchá a jasná. Stejně jako jejich nadvláda na poli česko-slovenského Counter-Striku. Tu jen potvrdili na víkendovém MČR, kde ve finále s velkým přehledem porazili Enterprise.



Již před začátkem letošní sezóny byli Sinners pasováni do role jasných favoritů Sazka eLEAGUE a případného MČR. S Tomášem „oskar“ Šťastným na pozici AWP se očekávala nezastavitelná jízda. A ta také přišla.

Vrchol dominance Sinners nastal hned na jaře. Během základní části Sazka eLEAGUE odehráli reprezentanti liberecké organizace sedm BO2 sérií. Z celkových čtrnácti map neprohráli ani jedinkrát a s celkovými 21 body šli do play off z první příčky.

V něm nejdříve vyprovodili po dvou rychlých mapách Sinners, následně v jednom z nejlepších zápasů letošního roku triumfovali nad Entropiq Prague. Potřetí v řadě tak putoval pohár pro vítěze Sazka eLEAGUE do Liberce a Sinners získali zlatý hattrick.

Do druhé poloviny roku 2021 měli Sinners na česko-slovenské scéně dva jasné cíle - pokračovat ve vítězné sérii v Sazka eLEAGUE a pozvednout pohár pro šampióna MČR. Celek na pokraji druhé světové desítky neměl najít přemožitele. A nenašel. Alespoň v play off.

Základní část druhého splitu Sazka eLEAGUE totiž pro esportovou odnož Bílých Tygrů Liberec nebyla podle představ. Až na poslední chvíli si zajistili prvenství v základní části o dva body před Enterprise a Entropiq Prague.

V play off narazili Sinners na největší překážku letošních bojů. Ve čtvrtfinále dvakrát prohrávali proti eSubě a nebyli daleko od předčasného vyřazení. V obou případech ale nakonec „modrá krev“ selhala a Sinners šli do svého čtvrtého finále Sazka eLEAGUE. Podruhé nastoupili proti Enterprise.

Poprvé se finálová série Sazka eLEAGUE odehrála systémem BO3. A byla to pořádná jízda. Šlo se totiž až do rozhodující třetí mapy. Na té Sinners ukázali své zkušenosti a po výhře 16:12 brali další titul.

Sinners získali svůj čtvrtý titul Sazka eLEAGUEFoto sazkaeleague.cz

O měsíc později nastoupili Sinners na Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Poslední turnaj roku 2021 na česko-slovenské scéně už ale neměl být v jednoznačné režii čtyřnásobných vítězů Sazka eLEAGUE. Na serveru se objevil největší konkurent Sinners za poslední dva roky - Enterprise.

Slovenská organizace byla mnohými dokonce považována za favorita turnaje. Podle očekávání se oba týmy dostaly do finále. Mělo jít o luxusní bitvu dvou velikánů.

Jenže nic podobného se nekonalo. V BO5 sérii byli Sinners jasně lepší a neztratili jedinou mapu. Další parádní představení vládců česko-slovenského CS:GO esportu.

Rok 2021 na tuzemské scéně vyšel Sinners výborně. Do sbírky jim přistály tři trofeje a o jedničce nemůže být pochyb.

Sinners ovládli MČRFoto Playzone

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud