17. února 2022 • 09:58

Začíná skupinová fáze IEM Katovice. Ropz je stále v karanténě, do akce jdou obhájci titulu

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu se definitivně rozhodlo, která osmička týmů postoupí do základních skupin turnaje IEM Katovice 2022. Čtveřici Astralis, Copenhagen Flames, FaZe a OG doplnily týmy ENCE, fnatic, MOUZ a NIP. Ruská sekce české organizace Entropiq naopak míří domů. 



Krátce po dnešním poledni se do akce pustí dvojice týmů z první světové desítky. Virtus.pro a Heroic si vysloužily pozvánku do základní fáze, tudíž nyní se v Katovicích vydají poprvé do akce. 

Heroic vyzvou OG. Na pozoru však musí být Virtus.pro. Východoevropský celek se totiž utká s dánským mužstvem Copenhagen Flames, které je zatím obrovským překvapením turnaje. V play-in si poradili s fnatic a později s NIP a právem si zahrají mezi šestnácti nejlepšími. 

Odpoledne do akce znovu zasáhne David "frozen" Čerňanský, jeho MOUZ nastoupí proti Vitality. V tomto souboji bude zajímavé sledovat frozenova 21letého spoluhráče Jona "JDC" de Castra.

Ten předvedl v zápase s Entropiq skvělý výkon, měl nejvíce killů ze všech hráčů MOUZ (celkem 53) a s ratingem 1,37 skončil jen o jednu setinu bodu za nejlepším frozenem. Přitom klání v Katovicích je jeho prvním velkým turnajem na nejvyšší úrovni. 

V 16 hodin půjdou do boje také obhájci titulu Gambit. Ruský tým má za sebou letos pět zápasů, vítězství v turnaji Funspark ULTI a ještě ani jednou neprohrál. Bude to platit i večer po zápase s NIP?

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud