23. března 2022 • 09:27

Dánský analytik Rejin končí v Entropiq. Chci se vrátit silnější, uvedl

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půl roku a hotovo. V Entropiq Prague končí analytik Allan „Rejin“ Petersen. Tuzemská scéna tak ztrácí borce se zkušenostmi z CS:GO celku MOUZ, ale také trenéra usvědčeného ze zneužívání coach bugu.



O rozvázání spolupráce informoval v úterý večer tým Entropiq na svém twitterovém účtu.

„Po vzájemné dohodě se cesty Entropiq Prague a Rejina rozchází,“ uvedl český klub v tweetu. Více informací poskytl samotný Rejin, který se rovněž vyjádřil na sociální síti Twitter.

„Můj ESIC ban končí za dva měsíce a chtěl bych se vrátit jako hlavní trenér. Za téměř dva roky, co jsem byl mimo, jsem se toho hodně naučil. Nejvíc o sobě a typu trenéra, kterým chci být. Vrátím se lepší a silnější, než kdy předtím,“ napsal dánský kouč.

Allan „Rejin“ Petersen začal s českým týmem Entropiq Prague spolupracovat v polovině loňského září. Pro česko-slovenskou scénu to bylo velké překvapení, protože tehdy si Rejin už rok odpykával ban za zneužívání coaching bugu.

Tento skandál spjatý se zneužíváním chyby ve hře otřásl celou CS:GO scénou ve druhé polovině roku 2020. Chyba umožňovala trenérům sledovat části mapy a postavení soupeře, jež by za normálních okolností nemohli vidět. Za její zneužívání bylo potrestáno 37 trenérů. Jedním z nich byl i Rejin.

Původně si měl dánský trenér odpykat trest v délce 36 měsíců, v listopadu 2020 mu byl ban zkrácen na 19,8 měsíce. Téměř dva roky se Rejin nesměl ukázat na serveru. Již brzy se může vrátit, ale pouze částečně. Na turnajích sponzorovaných Valve (například Major) má Rejin doživotní ban.

I proto je otázkou, jaký tým sáhne po trenérovi, který se nemůže zúčastnit největšího a nejslavnějšího CS:GO turnaje? Následující měsíce napoví.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud