23. března 2022 • 14:00

NIP opět na nákupech. Švédský klub potvrdil příchod Brollana

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský klub Ninjas in Pyjamas dotáhl milionový přestup. Z týmu fnatic koupil Ludviga „Brollan“ Brolina. Původní spekulaci o chystaném transferu zveřejnil na konci února portál HLTV.org, který dále napsal, že švédský klub zaplatil za devatenáctiletou hvězdu téměř 15 milionů korun.



NIP přestup oznámili včera odpoledne, když na sociálních sítích a webu zveřejnili video, v němž vítají posilu z konkurenčního mužstva fnatic.

„Jsem nadšený, že další kroky mojí kariéry budou v NIP. Vracím se zpět k některým hráčům a cítím, že je čas společně pozvednout nějaké trofeje,“ prohlásil Brollan k transferu, díky němuž se opět setká v jednom týmu s Hampusem „Hampus“ Poserem, se kterým působil v roce 2017 v týmech Godsent a Red Reserve.

Brollan však NIP nepomůže v play-off aktuální patnácté sezóny ESL Pro League. NIP se kvůli přestupovým regulím musí obejít bez své posily. I proto má NIP šestičlennou soupisku, z té však bude muset kvůli RMR cyklu a kvalifikačnímu turnaji na květnový Major jeden hráč zmizet. Kdo to bude? Nejvíce se zatím zmiňují jména Nicolase „Plopski“ Gonzaleze Zamory a Loveho „phzy“ Smidebranta.

„Po Brollanovi jsme pokukovali už roky, každý opravdový tým na něj koukal. V mé hlavě nebylo otázkou, jestli se k nám připojí, ale kdy to bude. Myslím, že si vybral fantastickou dobu,“ řekl provozní ředitel NIP Jonas Gundersen.    

Devatenáctiletý sniper Brollan působil ve fnatic od října 2018, po nepovedeném turnaji IEM Katovice se ale na konci února přesunul na lavičku. Tehdy se totiž poprvé objevila spekulace o jeho přestupu do NIP.

Švéd s fnatic získal titul v ESL Pro League, když společně ovládli jedenáctou sezónu, a také se radoval z vítězství na DreamHack Masters 2019 v Malmö. V témže roce se poprvé objevil v žebříčku dvaceti nejlepších CS:GO hráčů světa, když obsadil devatenácté místo. O rok později byl dokonce na patnácté příčce.

Ninjas in Pyjamas tímto přestupem dokončili svůj již třetí velký transfer za poslední rok. Začalo to dubnovým přestupem Nicolaie "device" Reedtze z Astralis a poté v listopadu koupili Patricka "es3tag" Hansena z Complexity.

Device ale na začátku roku opustil sestavu NIP ze zdravotních důvodů a švédský klub proto hledal náhradu za svého elitního snipera. Zdá se, že ji nyní našel, i když z kasičky musel vysypat kolem 600 tisíc euro. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud