8. května 2022 • 20:30

Královský trůn splitu Dynamo Eclot prozatím udrželi. Se Sinners uhráli remízu. Co další zápasy?

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejočekávanější duel čtvrtého kola i dosavadního splitu CS:GO Sazka eLEAGUE skončil remízou mezi Sinners a Dynamem Eclot. Ecloti tak uhájili první příčku v průběžném hodnocení ligy! Enterprise s hostujícím Matysem zdolali 2:0 Entropiq Prague. Vyhrála také eSuba a Cryptova.



Sinners začali na svém picku na mapě Ancient a byla to skvělá podívaná. Hříšníci sice šli do vedení 4:0, ale Dynamo Eclot opět ukázali, že se s nimi musí počítat a to nejen na tuzemské CS:GO scéně

Parádní výkon předvedl Valencio, který svůj tým táhl až do vyrovnané koncovky. Jenže na druhé straně exceloval ostrostřelec David "forsyy" Bílý. Sinners tak nakonec zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 16:14.

Na druhé mapě Overpass opět úvod lépe vyšel hříšníkům. Poté do hry promluvily administrativní potíže - server se rozhodl stávkovat. Po pár minutách ale byli Dynamo Eclot i Sinners opět v akci. 

A právě Eclotům možná nucená pauza lépe sedla. Rychle se dostali do vedení 6:3 a začali hříšníky přehrávat. Střelecky se probudil hlavně capseN, který v tu dobu měl na kontě 10 fragů a jen tři smrti. 

V další fázi mělo Dynamo Eclot navrch, dostali se do luxusní pozice a vedli 15:11. Sinners sice dvakrát scénář remízy refusli. V klíčový moment ale Ecloti nepřipustili prodloužení a uhájili první místo v jarním splitu.

SAZKA ELEAGUE JARNÍ SPLIT 2022Foto Sazka eLEAGUE

Cryptova suverénní

Cryptova v prvním zápase čtvrtého kola deklasovala Inside Games 16:3 a 16:6. Zyored nastupující v černobílých barvách ostravského celku měl v interview po zápase jasno

„Nejvíc jim chybí podle mě individuální skill. Je vidět, že té hře až tolik nerozumí, ale je potřeba říct, že jsou to nováčci,“ vysvětloval důvody a zároveň obhajoval výsledky soupeřícího celku AWP hráč Cryptova.

Po překvapivé remíze se Sinners tak ostravský tým dokazuje, že jeho dodatečná kvalifikace do Sazka eLEAGUE jim vlila novou krev do žil. 

Enterprise s Matysem nedali šanci Entropiq 

Za tým Enterprise nastoupila staronová hvězda Matúš "matys" Šimko, který v rámci přestupové dohody se Sampi dohraje jako host jarní split právě v rudočerných barvách.

Na druhé straně Entropiq Prague nastoupili ke druhému zápasu Sazka eELEAGUE v obměněné sestavě. Na vítězství z minulého kola ale nenavázali a proti Enterprise jen těžko hledali recept. 

Na Overpass jasně dominovali Enterprise, ze kterých dle svých slov spadl po odchodu matyse jistý kámen z hrudi v podobě nutnosti být za každou cenu co nejúspěšnější. Snížený tlak se projevil, byť v druhé mapě vyhráli jen 16:14.

Dark Tigers v overtimu sahali po mapě

A i krev modrá může být spokojená. eSuba si poradila s Dark Tigers také na dvou mapách už bez Savany. Tak jednoznačné jako Inside Games vs. Cryptova to ale nebylo.

První mapu Ancient sice eSuba zvládla v pohodě a získala jí poměrem 16:6. Pak ale přišlo dlouhé prodloužení na Mirage. Dark Tigers měli nadosah vůbec první mapu v jarním splitu, zkušenosti pak ale rozhodly.

eSubáci po 40 kolech nakonec byli tím týmem, který dotáhl duel do vítězného konce 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud