18. května 2022 • 11:11

Play-off PGL Major: NAVI čeká mise proti Heroic. FaZe musí servat pyžama švédských Ninjů

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvtfinálové dvojice jsou venku a my se společně s vámi těšíme na parádní souboje těch nejlepších týmů planety. Sledovat je budete moci díky CNC a Sazce na našem twitchovém kanálu eleaguecz. A jaké soupeře osud svedl proti sobě?



Obhájci titulu z Majoru ve Stockholmu NAVI se utkají s dánskými Heroic. Ukrajinský tým prošel do play-off bez problémů, když vyhrál všechny tři zápasy. To Heroic měli cestu do Sportpaleis v Antverpách trnitější.

Využili až poslední možnost se kvalifikovat do play-off v duelu proti Vitality. Porážkou francouzsko-dánské sestavě nasadil pořádné brouky do hlavy... Důvody, proč projekt Vitality selhal, zkoumal redaktor esportové sekce Sazky Vojtěch Pres.

FaZe Clan narazí na sebevědomé Ninjas in Pyjamas

Králové světového CSka z FaZe Clanu budou mít už ve čtvrtfinále velmi náročnou překážku. Samozřejmě v této fázi turnaje si soupeře už nelze vybírat, nicméně Ninjas in Pyjamas Legends Stagí propluli s působivými výkony. Rozdílem třídy porazili Vitality i brazilský celek FURIA. Nestačili jen na silné NAVI 1:2 na mapy. 

"Jdeme do finále! Takový je plán a doufám, že to zvládneme," vzkázal před play-off švédský ninja v pyžamu Hampus Poser. Bude FaZe Clan proti tomuto troufalému tvrzení? 

Dva černí koni ve čtvrfinále! Spirit vs. FURIA

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří celky, se kterými se tolik nepočítalo. Každý do play-off šel po vlastní odlišné ose.

Zatímco Spirit zaskočili všechny nabité soupeře a postoupili s bilancí na zápasy 3-0, FURIA si svůj díl koláče musela urvat až v pátém zápase Legends Stage. A byl to opravdu výživný kus, ne že ne - Brazilci si vyšláply na vicemistry z minulého Majoru G2 Esports

Mladí talenti ze Spirit by vzhledem k fazoně, kterou mají, jihoamerické soky vyřadit. Na druhou stranu všichni víme, co s temperamentním brazilským národem dokáže udělat emotivní výhra nad jedním z favoritů na celkové prvenství - tenhle zápas bude stát za to!

Sežehnou kodaňské plameny mezinárodní sestavu ENCE? 

Poslední čtvtfinále, o kterém ještě nepadlo slovo, je mezi dánským celkem Copenhagen Flames a mezinárodní partou z celku ENCE. Papírovým favoritem je druhý zmíněný tým. Opírá se o zkušené borce z Polska, Černé hory, Dánska a Izraele. 

Proti nim ale nastoupí sehranný homogenní celek z hlavního města Dánska, který je navíc pořádně rozehraný - ještě v úterý v noci bojoval s Imperial o dodatečné místo v play-off. 

Bude pokračovat tahle dánská pohádka nebo naplní ENCE predikce našeho experta Cannieho, který před startem Majoru právě tento tým určil jako potenciálního vítěze?

(zdroj náhledové fotky: HLTV)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud