8. října 2022 • 19:30

Novopečenými šampiony Sazka eLEAGUE jsou ENTERPRISE. V bouřlivé kulise For Games prolili modrou krev

Autor: Igor Putivlskij, David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní Counter-Strike sestava ENTERPRISE je historicky druhým vítězem Sazka eLEAGUE! O zisku stylového poháru a zlatých prstenů rozhodlo drama na rozhodující mapě Overpass. Absolutorium ale jde i za eSubou, která vyřadila favority Dynamo Eclot, SINNERS a na For Games měla největší fanouškovský kotel. Ve stříbrném celku zářil opět blogg1s, na druhé straně zas MVP Blytz i The eLiVe.



ENTERPRISE na For GamesFoto CNC

Nuke

 

Hned na úvod hvězdného grand finále jsme se dostali na rozjetý Nuke, výběr pětice modrokrevných. Pistolový duel dopadl lépe pro eSubáky, kteří se ujali vedení 1:0. Frag za fragem, kill za killem a jsme už ve 13. kole za stavu 8:4 pro slovenskou organizaci ENTERPRISE.

Za zmínku stojí vynikající herní forma Erika „The eLiVe“ Sitha (14:4), který vede svůj tým k vytouženému titulu a tučnému půlmilionovému šeku. eSubě se zatím moc nedaří a blogg1sova parta se po první půli nachází v červených číslech. Jedenáct čtyři pro h4rna a spol a chystá se změna stran.

CT side eSuby proti teroristické straně ENTERPRISE. Opět staré dobré pistolové kolo, ale tentokrát mnohem úspěšnější pro spoluhráče systema. Přichází eko eSuby a plný nákup borců z ENTERPRISE, kteří navyšují skore na 13:5. Druhé vynucené eko k překvapení fandícího o sto šest publika vyhrávají modří a připisují si šestý bod – 13:6.

Vypjatou clutch situaci 1v2 bere do svých rukou soustředěný Blytz a po jeho dvou chladnokrevných killech jsou ENTERPRISE jen dva kola od zisku první mapy a svého prvního matchpointu. Taktický oddech a eSubu dělí jeden jediný round od prohry svého Picku. Dvaadvacáté kolo a modré srdce tluče dál, ale pouze jen na chvíli. Šlechetný tep ukončují ENTERPRISE. Šestnáct deset a před námi se začíná rýsovat Inferno

ENTERPRISE vítězíFoto CNC

Inferno

 

Pekelně pekelný výběr ENTERPRISE. eSuba otevírá první kolo a připisuje si na své konto vyhraný pistolový souboj, první buy a následující tři roundy – pět nula pro M1keyho a čtveřici modrých.

Nečekaný a přímo tornádový start na Nuke předvádí týmově výborná eSuba a žene se k potřebné druhé mapě a k vyrovnání parádní best-of-three série. ENTERPISE tak trochu tápají na T sidu a ztrácí důležitá kola v první polovině.

Situace se oproti vyhranému Nuke obrátila na ruby a jsou to hráči ENTERPRISE, kteří se propadají do záporného KDA na útočící straně probíhajícího Inferna a berou si první pauzu na této mapě.

Pechyn (15:5), blogg1s (17:6) a M1key (17:6) přímo válcují svého rivala za obranu a v klidu si berou CT side. Před námi změna stran: eSuba útočí, ENTERPRISE brání.

Fantastický spray riflera Blytze ve 20. kole přináší kýžené ovoce pro jeho celek a ENTERPRISE začíná dohánět rozjetý vlak jménem eSuba (12:8). Následující nervy drásající 1v1 s chladnou hlavou zvládá M1key a posouvá eSubu dopředu, aby hned v dalších kole přidal důležité fragy a připravil pro blogg1se výhodnou situaci – 14:8 a dvě kola dělí eSubu od vyrovnání. Šestnáct osm a uvidíme se na decider mapě – Overpass.

Overpass

 

Co víc si přát, než třetí mapu, plný kotel podporujících a skandujících diváků a skvělý Counter-Strike, který předvádí oba grand finálové kolektivy.

Do rozhodujícího Overpassu vstoupili hráči ENTERPRISE o něco lépe, než eSuba a navázali tak na úspěšný start hned pěti vyhranými a po sobě jdoucími koly.

Jedenáctý round nám přichystal nečekaně krásný moment a vítězný 1v2 clutch od hlavního snipera eSuby – Dominika „blogg1s“ Janity. Díky této situaci eSuba stahuje náskok ENTERPRISE na 7:4.

Po první vítězné půli (9:6) h4rnových parťáků došlo k standardní výměně stran: eSuba jde bránit a dříve bránící ENTERPRISE si to vyzkouší v útočné formaci. V sázce je šampionská trofej a štědrá 500 000 Kč odměna, ke které momentálně mají blíže cskaři ENTERPRISE.

Desátý bod padá na konto ENTERPRISE a jen pět kol je dělí od fanfár. Vytrvalý rudí zesilují tlak na eSubu a ve dvaadvacátém kole je stav 13:8 v neprospěch modrokrevných. Zdá se, že pětici eSuby dochází dech a už příliš moc sil nezbývá, což rozhodně neplatí o jejich soupeřích, kteří si stále zachovávají výbornou herní formu napříč celým Overpassem.

Luko se vytasil s magickým tripplekillem a bere tak 10. kolo pro modrý eSubácký plamen, který se rozhořívá skrz dva vítězné roundy: 14-11 a naděje na druhý eLEAGUE titul modrých je stále naživu. Dočkáme se prodloužení?

Takovým tempem ze strany ENTERPRISE asi ne, jelikož 15. kolo vyhrávají a jsou krůček od splněného snu. Situace dva na dva, ze které vychází lépe a hlavně vítězně ENTERPRISE. Velká gratulace k získanému titulu a fantastickým 500 000 Kč.

ENTERPRISEFoto CNC

***

Nenechte si ujít:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud