24. října 2022 • 17:50

Hráči Sampi ovládli národní finále Red Bull Flick. Matys s Honesem poletí na zkušenou do Kodaně

Autor: David Randuška, TZ Red Bull Flick
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na populárním turnaji CS:GO ve formátu 2v2 měli přezdívku "Zákusečky", jinak ale reprezentují barvy Sampi. Matúš Šimko a Jan Urválek spojili síly pro Red Bull Flick a vyplatilo se. Na offline eventu v Autoklubu ČR si poradili se všemi soupeři a zajistili si tak slot na světovém finále, které se odehraje v listopadu v dánské Kodani.



Na postup si brousili zuby z předních tuzemských organizací také dva hráči ENTERPRISE. Manguss se systemem ale neprošli ani do semifinále. To Matys s Honesem chytli lepší formu, nic ale nedostali zadarmo.

Finále nabídlo drama se vším všudy. "Zákusečky" vyzvali dvojici "Upol Power" ve složení M1nt a nAchy alias Vojtěch Pauš a David Nacházel. Do poslední chvíle nebylo jisté, kdo se nakonec do Kodaně na globální vyvrcholení Red Bull Flick kvalifikuje.

M1nt s nAchym se totiž proti profesionálním hráčům pořádně vyhecovali. Úvod zápasu totiž patřil právě jim. Pak se ale začala pomalu projevovat zkušenost. Kmenoví hráči Sampi se pomalu dostávali do popředí a došli si pro těsnou výhru.

Hones si na světové finále věří

„Určitě to byl dobrý soupeř. První mapu jsme prohráli, druhou jsme zázrakem vyhráli a na třetí už jsme byli během turnaje dvakrát a věřili jsme si. Byl to velmi těsný zápas, ale nakonec jsme dokázali zvítězit,” zhodnotil finální zápas Hones.

Se svým týmovým kolegou Matysem si zajistili nejen plně hrazenou cestu a pobyt v Kodani, ale především vstupenku na předetapovou kvalifikaci přímo na jevišti finále Red Bull Flick Invitational, které proběhne 16. listopadu 2022.

Kvalifikanti z celého světa tu budou bojovat o účast v "ultimátním finále", kde na ně bude čekat deset vybraných dvojic z nejlepších CS:GO týmů planety. „Budeme se chtít ukázat v co nejlepším světle a dostat se co nejdál. Myslím, že když si budeme věřit, můžeme se dostat daleko,” shrnuli své naděje v dánském turnaji členové týmu Zákusečky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud