11. listopadu 2022 • 00:57

IEM Rio: MOUZ poráží favorita turnaje a míří do semifinále proti Outsiders

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinálový zázrak! Slovák frozen a jeho tým MOUZ překvapivě porazil našlapanou pětku z Cloud9 a už tuto sobotu tak zabojuje o finálovou účast na věhlasném Majoru v utkání proti Outsiders.



Rychlé vítězství

První zápas čtvrtfinálových duelů nepřinesl žádné překvapení. Ruský squad Outsiders si už po druhé v turnaji suverénně poradil s fnatic bez ztráty byť jediné mapy. Fnatic sice vylepšil své skóre z prvního zápasu a z Mirage si odnesl osm vyhraných kol proti dřívějšímu jednomu, na drama v zápase to ale v žádném případě nestačilo.

První půli na Infernu jednoznačně dominovali Outsiders. Za stavu 10-5 se po změně stran fnatic konečně probral ze zimního spánku a náskok soupeře vyrovnal na 10-10Outsiders ale podržel rozjetý fame s dvaceti třemi killy, který spolu s týmem dotáhl Inferno do vítězného konce v celkovém skóre 16-11.

Na Mirage si fnatic odnesl do druhé části vyrovnanější výsledek než na Infernu, narozdíl od první mapy ale nedokázal dotáhnout první kola do vítězného konce. Fnatic chyběla koncovka, tým ztrácel souboje 1vs1 a 1vs2 a silnějšímu soupeři nakonec podlehl i na druhé mapě v konečném výsledku 16-8.

Slovenská mašina

Pro tuzemské diváky očekávaný duel MOUZ s Cloud9 přinesl o poznání vyrovnanější podívanou. Po prohře MOUZ na Infernu ve skóre 11-16 se zdálo, že si favorité celého turnaje Cloud9 pohlídají svůj pick na Overpass a s týmem slovenského hráče frozena se rychle rozloučí, opak byl ale pravdou.

MOUZ nastoupili na Overpass jako kdyby se žádné Inferno předtím nekonalo a soupeře dohnali do téměř vítězného stavu 14-5. Cloud9 se ale nakonec rozhodl nepustit zápas do třetí mapy a po výhře pěti kol v řadě a skóre 14-10 pětce z MOUZ pořádně zatopil. Zkušená evropská sestava ale zachovala klid a za stavu 15-13 konečně proměnila svůj match ball. Značný podíl na srovnání série si odnesl frozen s nejvíce killy (25) a poškozením (97,3).

Famózní koncovka

Naprosto epický závěr si pro fanoušky přinesl Ancient. Po ztrátě prvních kol se MOUZ opět dostal do hry, otočil a první půli zakončil nejtěsnějším možným skóre 8-7. Na začátku druhé části přistál z dílny Izraelce xertionA krásný quadra kill.

Frozenův tým předvedl krasojízdu a byl jednoduše k nezastavení. Favorizovaný Cloud9 nevěděl kudy kam a marně hledal strategii, která by na hladové soupeře fungovala. MOUZ se ale nedali zastavit a došli si pro zaslouženou výhru 16-9, čímž zastavují jednoho z největších favoritů celého turnaje.

Semifinále MOUZ vs. Outsiders nabídne tuto sobotu v 18:00 živě Twitch ESL_CSGO

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud