24. listopadu 2022 • 22:10

Zlatá tečka pro forsyyho. SINNERS porazili ENTERPRISE v prodloužení decideru a vyhráli Sazka eCUP

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatičtější konec letošní tuzemské sezony jsme si nemohli přát. Až v decideru rozhodli o svém triumfu v Sazka eCUP playeři SINNERS. ENTERPRISE po vítězných For Games zlatý double nezkompletovali. David "forsyy" Bílý ve svém posledním velkém zápase za hříšníky řádil na rozhodujícím Ancientu a měl lví podíl na vítězství 2:1.



Utkání začalo dominancí hráčů ENTERPRISE. Ti si vybrali mapu Mirage a bez větších obtíží jí dokázali dotáhnout do vítězného konce. Na druhé straně SINNERS uhráli jen sedm kol. 

Trio systemmanguss h4rn na mapě řádili a hříšníci, kterým chybí kvůli zranění ZEDKO, se těžko chytali. 

Přehlídka končících sniperů 

Druhá mapa Nuke se nesla ve znamení obou AWP hráčů. Forsyy h4rn se zanedlouho rozloučí se svými týmy a chtěli zakončit své poutě ve velkém stylu. David Bílý nasbíral 20 fragů a zemřel 14krát, Deyvid Benchev poslal k zemi 23 soupeřů, přičemž sám padl šestnáctkrát. Oba tak měli téměř totožné K/D ratio (1.43 vs. 1.44).

Na mapě, kterou doprovodil technický problém se streamem, se nakonec odehrálo 27 kol. SINNERS utekli hrobníkům z lopat a po vítězství 16:11 poslali finálové utkání Sazka eCUP do rozhodujícího dějství. 

Ancient nabídl 40 kol a fantastický comeback

Platformu pro decider nabídla tuzemskými týmy ne tak často hraná mapa Ancient. ENTERPRISE se dostali do vedení až 12:3 a bylo zaděláno na titul. České jedničky se ale nevzdávaly a rázem to bylo jen 13:11 pro EP.

Další dvě kola patřila SINNERS. Neuvěřitelně hrál coach tomkeejs, který za stavu 13:13 měl jako jediný ze svého týmu pozitivní bilanci K/D. Do černých čísel se dostal i forsyy a najednou z toho bylo vedení 14:13. 

Včas zatáhli za záchranou brzdu EP. Blytz dotáhl svoji skvadru k vyrovnání a napětí by se dalo krájet. Následovalo další kolo pro vítěze Sazka eLEAGUE. Úspěšně položili bombu a beastik forsyym si došli jen pro save. 

Hříšný tanec Davida Bílého

Následovala taktická pauza SINNERS. David Bílý si následně řekl, že to ještě nebude konec a zaručil svému týmu prodloužení. V něm se ENTERPRISE dostali ke druhému matchpointu, ale opět začaroval forsyy a společně s tomkeejsem opět dorovnali - 18:18.

Druhá polovina prodloužení patřila SINNERS, kteří odskočili na 21:18 a měli na kontě hned tři matchpointy! Na rozdíl od svých soupeřů proměnili hned první a David Bílý si mohl - slovy storma - zatančit poslední, zlatý hříšný tanec.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud