14. prosince 2022 • 19:25

BLAST World Final: NEOFRAG versus nejlepší tým světa. OG se postaralo o senzaci na mapě Anubis

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Abú Dhabí odstartoval světový turnaj BLAST Premier World Final 2022, kterého se účastní i Adam “NEOFRAG” Zouhar. Hned na začátek čelil jeho celek OG světovým jedničkám z Heroic, postavení ve světovém žebříčku šlo ale stranou a OG si v prodloužení na poslední mapě došlo pro nečekané vítězství.



Premiéra mapy Ancient

V prvním duelu turnaje se Outsiders postavili Team Liquid. Favorizovaní šampioni z Ria ale neobhájili svou pozici a pětici z Liquid podlehli 1-2. Druhé klání nabídlo střet FaZe s G2. Americká organizace, tažena hvězdným kapitánem karriganem, dostala šanci napravit si reputaci po debaklu z Majoru v Riu. 

A tak se i stalo. Po prohře první mapy se FaZe zvetil, následné Inferno v prodloužení uhrál na svou stranu a na rozhodující mapě Ancient suverénně zvítězil 16-4. Premiéra Ancientu v aktivním map poolu tak dopadla lépe pro FaZe, který si výhrou 2-1 aspoň částečně spravil chuť.

Další klání nabídlo atraktivní podívanou nejen pro tuzemské diváky. OG s NEOFRAGEM v soupisce se postavilo aktuálně nejlepšímu týmu světa - dánskému Heroic. Zápas k radosti diváků neodpovídal papírovým předpokladům a OG překvapivě sebralo soupeřům hned první mapu.

Hostující hvězda

Na Mirage přišla krasojízda v podání k0nfiga. Hostující hráč ukázal že má dostatek dovedností k soutěžím na nejvyšší úrovni a s třiceti killy značně přispěl k výhře Heroic 16-9. Závěr opět připadl na Anubis. Na mapě, kritizované pro velké množství bugů, opět došlo na vyrovnanou tahanici.

Senzační otočka v podání OG

První půle skončila nejtěsnějším možným vítězstvím 8-7 pro HeroicNahecovaní borci z OG i nadále úspěšně odolávali tlaku silnějších soupeřů a nezastavil je ani nepříznivý stav 15-10. NEOFRAGOVA pětka dostala Heroic do úzkých, srovnala na 15-15 a poslala poslední mapu do prodloužení.

Tentokrát to bylo OG které soupeřům ve vyrovnaném prodloužení uteklo a se značním přispěním degstera a jeho 40 killy nakonec vybojovalo vítězství. NEOFRAGův tým se tak postaral o senzaci a světové jedničky z Heroic udolal ve vyrovnané bitvě 22-19, celkově 2-1 na mapy.

V dalším zápase se OG postaví vítězi zápasu Natus Vincere vs. Team Vitality. Zápas nabízí od 19:30 živě Twitch kanál BLAST Premier

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud