28. prosince 2022 • 18:33

Na světovém CSkovém trůnu začne rok 2023 tým Heroic. Domácí jedničkou je Dynamo Eclot

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tomhle se už do konce roku 2022 nic měnit nebude. Server HLTV zveřejnil poslední aktualizaci světového žebříčku. Prvenství udržela dánská organizace Heroic. FaZe Clan je až na pátém místě, NAVI dokonce na šestém. Nejlepším tuzemským týmem je ve world rankings sestava Dynama Eclot.



Dynamo Eclot je zároveň jediným tuzemským týmem, který se vešel do TOP padesátky hltv (49. místo), druzí SINNERS jsou o čtyři pozice níže. Rozdíl mezi organizacemi je ale minimální a se startem sezóny v příštím roce můžeme čekat zamíchání s pořadím. 

Heroic, Outsiders a G2 Esports

Pomyslné stupně vítězů v globálním kontextu okupují tři organizace z Evropy. Jedničkami zůstali hráči Heroic, kterým se vydařil konec sezony. Vítězové brazilského Majoru, Outsiders, jsou druzí a výrazně si polepšili od umístění z úvodu roku, kdy hráli ještě před ruskou okupací Ukrajiny pod názvem Virtus.pro.

Bronz náleží G2 Esports, kteří si jej "vystříleli" na světovém finále BLAST ve Spojených arabských emirátech. Nejlepší tým mimo evropský kontinent je Liquid, který je na čtvrté pozici. 

Až poté následují hráči FaZe Clanu, kteří se na světové špici letos udrželi vůbec nejdéle, když vystřídali ukrajinský tým NAVI - ten je aktuálně pátý. Nejlepším jihoamerickým týmem je sedmá organizace FURIA

Frozen v top desítce 

Slovák David "frozen" Čerňanský se svými spoluhráči z MOUZ obsadil na závěr roku sedmou pozici. Nejlépe umístěným Čechem je Adam "NEOFRAG" Zouhar. Jeho OG Esports okupují 12. příčku.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud