16. června 2020 • 12:25

Nezdolný Supream i precizní znalosti. 5 důvodů, proč Sampi ovládli Sazka eLEAGUE Dota 2

Autor: maa
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním vítězem jarního splitu není nikdo jiný než hráči favorizovaného Sampi. Tým fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta nic jiného než první místo nebral v potaz, což dokázal i v samotném grandfinále, kde si poradil se silnou eSubou v poměru 3:1 na zápasy. V čem ale tkví hlavní síla Sampi?



1) Nezastavitelný Saberlight

Sebevědomý Jonáš „Saberlight“ Volek před ligou hlásil, že to budou jeho nejsnáze vydělané peníze a proti českým protihráčům si prý konečně odpočine od elitní Doty a zápasy si užije. Silná slova? Možná, ale až na dvě výjimky Sampi přemožitele opravdu nenašli. Saberlight si tím na sebe trochu namaloval velký červený terč. Většina týmů se na něj soustředí, za každou cenu ho chce zabít, aby dokázali, že oni tak snadným soupeřem nebudou. Jenže zatímco se soustředí na něj, mají ostatní členové týmu prostor. A pokud nechají chvilku v klidu jeho, vzápětí na to doplatí.

2) Supream a jeho parádičky

Ondřej „Supream“ Šterha patří mezi nejlepší české midaře a své místo si našel i mezi elitou světové Dota scény. Jeho znalosti hrdinů jsou až neskutečné a schopnosti i dovednosti každého z nich má precizně zmáknuté. I v té nejvyhrocenější situaci, kdy většina hráčů zmatečně kliká na všechny možné schopnosti, aby se zachránili, Supream si v klidu soupeře zastaví, odskočí se vyléčit a ještě se stihne vrátit jim nějaký ten život ubrat.

3) Sehny a jeho taktiky

Sampi mají sice silný tým, ale týmové tréninky jim moc neříkají. Nebo respektive říkají, ale nedostanou se k nim moc společně. Saberlight se Supreamem hrají v evropském špičkovém týmu Ninjas in Pyjamas, a tak trénují s nimi, zbytek týmu tak musí hrát bez nich. Nevýhoda? Na první pohled možná, pro Sampi ale nijak velká. Velkou měrou i díky Janu „Sehny“ Sehnalovi, který je takovým hlavním stratégem a taktikem týmu. Sleduje soupeře, zjistí si jejich oblíbené hrdiny a najde slabiny. Ty pak využije ve prospěch svého týmu. Ač jsou Saberlight se Supream špičkoví hráči, bez Sehnyho a jeho taktik by však byli Sampi poloviční.

4) Cenné zkušenosti z elitních lig

S Ninjas in Pyjamas obráží elitní ligy a staví se proti světové špičce. Suma1l proti Supreamovi na midu? Žádná nervozita z vyhlášeného soupeře, žádný problém, prostě ukáže to nejlepší a ono to vyjde. Díky zápasům proti těm nejlepším hráčům najdou své limity a ví, kdy je čas na improvizaci, kdy na parádičky a kdy je potřeba začít hrát vážně.

5) Zdravá sebedůvěra

Jestli jste v průběhu Sazka eLEAGUE četli nebo sledovali rozhovory s jakýmkoliv hráčem Sampi, mohli jste si všimnout jednoho společného. Všichni měli sebedůvěry na rozdávání. Jsou nejlepší a ví o tom. Jasně, mohli by na to narazit, jako třeba v sedmém kole proti Rozbíječům nebo v prvním finálovém zápase proti eSubě. Ale většinou jim to vychází. Věří si totiž a díky tomu jdou i do fightů, do kterých by spousta hráčů nešla, do hrdinů, které by v tom daném zápase jiní nepickli... Někdy to nevyjde, většinou ale ano.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud