5. března 2021 • 20:01

Valve ukončuje vývoj karetní hry Artifact, ta bude nyní zdarma

Autor: Michal Mašika
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karetní hra Artifact se stala symbolem nenaplněného potenciálu. Nyní je zdarma ve dvou verzích pro všechny hráče.



Na vydání karetní hry Artifact z prostředí Doty se netrpělivě čekalo, fanoušci ve hře viděli konkurenci pro Hearthstone, nejoblíbenější hru karetního žánru. Po vydání však přišel strmý pád, kdy během několika měsíců ztratil Artifact takřka celou hráčskou základnu. Za největší problémy považovala komunita hlavně kupování vzácných karet, které mnohdy nebyly vůbec levné a fakt, že hra nebyla zdarma. Její cena byla stanovena na dvacet dolarů, ačkoli konkurenční tituly jsou zdarma.

Vývojáři pracovali na vylepšení hry, nyní však svá snažení ukončili. Ve svém prohlášení uvedli, že hra bude dostupná ve dvou verzích, a to původní verze jako Artifact Classic a nová s názvem Artifact Foundry.

Tým zabývající se Artifactem své rozhodnutí ukončit práci na nové verzi hry zdůvodnil jasně. „Je to zhruba rok a půl od doby, co současný tým Artifactu začal pracovat na nové verzi. Ačkoli jsme spokojeni s tím, čeho jsme dosáhli při vývoji, nezvládli jsme získat dostatek aktivních hráčů, aby mělo smysl vyvíjet dále. Učinili jsme náročné rozhodnutí ohledně zastavení vývoje Artifactu 2.0 Beta.“ 

Zájem o hru se po zpřístupnění všem hráčům značně zvýšil, stále se to ale ani zdaleka nemůže rovnat potenciálu, který hra měla. Během posledních měsíců hrálo Artifact okolo 30 až 70 hráčů současně, nyní se počet pohybuje okolo tisíce aktivních hráčů v jednom okamžiku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud