2. září 2021 • 16:15

Hrdinové Dota 2, které nový patch zničil: Slabá Broodmother i Luna bez potenciálu

Autor: maa
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý patch přináší nové mety. Zrodí se z popela téměř zapomenutí hrdinové, objeví se nové silné kombinace s předměty, či zrychlí nebo zpomalí průběh celkové hry. Na druhou stranu ale přichází i nerf hrdinů a nečíst změny ve hře se rozhodně nevyplácí. Silní hrdinové najednou nefungují a přichází tolik obávaný losestreak. Kteří hrdinové to podle serveru Dotabuff odskákali tentokrát?



Broodmother

Jedna z nejčastěji banovaných postav a postrach každého týmu. Když se Broodmother dostane do rukou zkušeného hráče, můžete takřka jenom stát a čekat, kdy si přijde pro vás. A to nemusíte být ani slaboučtí supporti. Jenže to je minulost. Broodmother v současnosti vyhrává méně než 40 % zápasů, což samo o sobě mluví za mnohé. Není to ovšem pouze o nerfu, který postava dostala. Broodmother je hrdinka, které nyní vyhovuje spíše late game, ale v aktuální metě jsou 60+ minutové hry takřka výjimkou. Ráda také hledá opuštěné cíle, jenže v současné době může takto zaútočit možná tak na carry hráče, který pushuje věže a většina z nich je v té chvíli už dostatečně silných natolik, aby jí odolala. A cílit pouze na supporty nestačí.

Winrate Broodmother za posledních 30 dníFoto Dotabuff

Puck

Oblíbený Puck prošel hned několika změnami, kvůli kterým se už nevyplatí hrát. V první řadě se o půl vteřiny prodloužil cooldown u schopnosti Phase Shift. Možná si říkáte, že půl vteřiny není nic hrozného, ale právě tato schopnost dělá Pucka Puckem a rozlítila nejednoho soupeře na midu. Mnohem horší je ale úprava Dream Coil. Ta už totiž neprovádí počáteční omráčení, což je opravdu velký problém. Ano, stále přeruší teleport, ale stačí to? Zjevně ne, winrate se propadl až pod 45 %. 

Winrate Pucka za posledních 30 dníFoto Dotabuff

Chaos Knight

Jeden z nejsilnějších carry hrdinů minulé mety prošel vskutku silným nerfem. U Reality Rift byl zvýšen cooldown, kritický lifesteal u Chaos Strike byl rovněž snížen, největší nerf ale přišel u talentů, zejména u toho na 15. úrovni. +35 % rozštípnutí útoků totiž bylo na dobro smazáno a nahrazeno pouze mínus třemi sekundami ke cooldownu Chaos Boltu. Ano, Chaos Knight nebyl pouze o daném rozštípnutí, ale v porovnání s jinými meta hrdiny už je prostě slabší. Současný winrate? Mezi 48 až 49 %. 

Winrate Chaos Knighta za posledních 30 dníFoto Dotabuff

Luna

Největším nerfem v patchi 7.30 prošla s největší pravděpodobností Luna. Lucent Beam má větší cooldown a rapidně sníženou vzdálenost oblasti pro vyhledávání nepřátel se Shardem a stejně jako u Chaos Knighta byly změněny i talenty. Odebraný 30% lifesteal i +8 ke všem atributům je prostě příliš velkou ztrátou. Navíc v rané fázi hry je takřka k ničemu. Stále je silná v pozdější fázi, ale tam se vůbec dostat nemusí. Winrate se i tak pohybuje kolem 50 %, v porovnání s předchozí metou, kdy se pohybovala u hranice 55 %, je to mnohem slabší. 

Winrate Luny za posledních 30 dníFoto Dotabuff

Gyrocopter

Hrdina, který se po novém patchi už rozhodně nevyplatí hrát na carry. Byla mu snížena obratnost, snížen byl i dosah Flak Cannonu, čímž mu bylo takřka znemožněno efektivně farmit a nepomůže ani brzké postavení Helm of the Overlord. Jeho nové složení talentů a zvýšení magického poškození z něj ovšem dělá vhodného adepta na pozici tři, případně ho pak staví do role možného supporta. Jeho současný winrate ovšem spadl až ke 46 %.

Winrate Gyrocopter za posledních 30 dníFoto Dotabuff

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud