24. listopadu 2021 • 17:55

Nový korejský supertým? Sestavu Gen.G posílil hvězdný mid laner Chovy

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle vypadá hodně slibně. Korejská organizace Gen.G téměř kompletně překopala kádr a její nová sestava je pořádně nabušená. K trojici nováčků v týmu se ve středu přidal korunní princ Jeong „Chovy“ Ji-hoon. Jeden z nejlepších mid lanerů světa je pátým dílkem extrémně silné skládanky Gen.G.



Rok 2021 nebyl pro Gen.G zklamáním. Týmu se dařilo, v obou splitech LCK skončil v top 3 a na světovém šampionátu byl jedinou hru od finále proti korejským kolegům z DWG KIA. Bohužel, EDG byli nad síly sestavy Gen.G, která si proti Číňanům a budoucím mistrům světa zahrála poslední společnou sérii.

Přestupové období bylo pro Gen.G ve znamení velkých loučení. Po třech letech z celku odešel Kim „Life“ Jeong-min, dvouleté angažmá pak zakončili Gwak „Bdd“ Bo-seong, Kim „Clid“ Tae-min a Kim „Rascal“ Kwang-hee. Life a Rascal přestoupili do KT Rolster, Bdd pak jde do Nongshim RedForce. Clid zatím nový dres neoblékl, hovoří se však o přestupu do DRX.

Náhrada za silnou čtveřici však rozhodně není k zahození. Největší radost fanouškům Gen.G udělal Jeong „Chovy“ Ji-hoon. 20letý Korejec dotáhnul svůj tým HLE do play off posledních Worlds. V Gen.G bude chtít ukázat svou sílu naplno. Má co dokazovat.

Korejský mid laner se pokusí dostat Gen.G na trůn LCKFoto invenglobal.com

Zajímavá bude i top side nově složené skvadry. Na top lane přišel Choi „Doran“ Hyeon-joon, bývalý reprezentant týmů KT Rolster či Griffin. Do jungle se vrací Han „Peanut“ Wang-ho, jenž už si v Gen.G odkroutil dva splity v roce 2019 a doufá, že se dokáže vrátit do svých slavných let, kdy zářil v barvách ROX Tigers.

Park „Ruler“ Jae-hyukovi bude na bot lane dělat společnost Son „Lehends“ Si-woo. Ten se v posledních letech pohyboval spíše v nižších patrech LCK, Gen.G je pro něj velkým skokem vpřed. Bude stačit tempu svého spoluhráče na bot lane?

Sestava Gen.G v roce 2022:
Choi „Doran“ Hyeon-joon
Han „Peanut“ Wang-ho
Jeong „Chovy“ Ji-hoon
Park „Ruler“ Jae-hyuk
Son „Lehends“ Si-woo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud