18. září 2022 • 21:21

Grand Finále VCT Champions bořilo divácké rekordy! Titul šampiona si po vyrovnané bitvě odnáší LOUD

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní podívaná! Očekávané finále VCT Champions mezi brazilským LOUD a severoamerickým OpTic Gaming šlo dvakrát do prodloužení. Klání sledovalo více než milion konkurenčních diváků.



Čtyř mapovou bitvu odstartoval Ascent. Agresivní defenziva v podání Jimmy "Marved" Nguyena nesla OpTicu ovoce a klání tak muselo rozhodnout až prodloužení. To si už LOUD na své silné mapě pohlídal a dotáhl prodloužen do vítězného konce 15-13. Zásluhy si může připsat především Gustavo “Sacy” Rossi, který s agentem Sovou urval pro LOUD 32 killů.

Následně se utkání přesunulo na Bind, kde OpTic srovnal sérii po vítězství 13-6. Na Breeze už podobně jako na Ascent nebylo nic jisté a týmy se praly o každý bod. Očekávaně dospěla mapa do prodloužení, které opět ovládl brazilský LOUD. Finále hostil Haven, kde Felipe “Less” Basso vytáhl eso z rukávu a za stavu 9-5 si došel pro krásných pět killů.

Sladká odveta

LOUD se nakonec pomstil OpTicu v ten nejlepší možný okamžik a získal historicky druhý titul VALORANT World Championship. Zároveň se může pyšnit titulem prvního týmu, který nepochází z NA nebo EMEA regionu, který dosáhl na mezinárodní trofej.

Vítězných 300 000 dolarů si tak po dechberoucím finále odnáší LOUD. Riot ale potěší rovnou šestnáct nejlepších týmů turnaje. K příležitosti letošního šampionátu vytvořil speciální bundle, z jehož výtěžku rozdá 50% mezi šestnáct týmů istanbulského klání. Díky celkové vybrané částce přesahující šestnáct milionů dolarů si tak každý z účastníků k prize poolu připočte další milion dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud