13. září 2017 • 10:04

Štědrý vítěz. Hráč Street Fightera daruje výhru z turnaje obětem hurikánu Irma

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hráčské komunitě je jeho štědrost pověstná, přesto dokázal teprve jednadvacetiletý hráč videohry Street Fighter V Du Dang znovu překvapit. O víkendu totiž vyhrál na turnaji DreamHack Montreal a tak se rodák z Floridy rozhodl  svou výhru, která činí 5 tisíc dolarů (přes 109 tisíc korun), darovat obětem hurikánu Irma.



Americký hráč hrající pod přezdívkou NucleDu během kanadského turnaje DreamHack Montreal, který je rovněž cestou ke kvalifikaci na Grand Slam, zaujal svou všestranností, když byl schopný vyhrávat s různými hrdiny v různých etapách turnaje. Bez prohry se tak probojoval až do finále, kde porazil Justina Wonga v poměru 3:2 na zápasy.

NucleDu, který se dostal do podvědomí fanoušků vloni, kdy se mu podařilo ovládnout největší turnaj ve Street Fighteru a vyhrát 200 tisíc dolarů (přes 4 miliony korun), se však rozhodl celou výhru (109 tisíc korun) z DreamHacku poslat obětem hurikánu Irma.

Z výhry na turnaji si tak nechal jen pamětní pohár, ani ten mu však bohužel dlouho nevydržel. Po příletu domů si posteskl, že se mu rozbil. „Moje trofej z DreamHacku se náhodně sama zničila,“ napsal k fotografii na svém twitteru.

Hurikán Irma se v posledních dnech přehnal přes Floridu, zasáhl oblast o rozloze 182 tisíc kilometrů a donutil k evakuaci téměř osmi milionu lidí. Je považován za jeden z nejsilnějších hurikánů, síla větru místy přesahovala až 300 km/h a zapříčinila smrt 55 lidí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud