12. ledna 2018 • 18:00

Češi slaví úspěch v League of Legends. Jírů se dostal do prestižní ligy

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovský úspěch slaví český hráč League of Legends Patrik Jírů. Poté, co s českým profesionálním týmem eSuba vybojoval na mistrovství ČR v Brně první místo, si ho všiml zahraniční tým H2K Gaming, který hraje slavnou soutěž LCS. Po Aleši Kněžínkovi, hrajícím pod přezdívkou Freeze, tak bude druhým Čechem, který si v tomto týmu zahraje.



Měsíc po úspěšném finále MČR se Patrik Jírů radoval znovu. Hráč hrající pod přezdívkou Sheriff podepsal smlouvu s H2K Gaming, který hraje evropskou část slavné soutěže LCS. Pro Sheriffa to však nebude první zahraniční štace. V minulosti už hrál například v Origen či v Besiktasu. „Už od začátku jsem měl rozhodnuto, že takovou příležitost nemůžu nevyužít,“ přiznává v rozhovoru pro oficiální stránky eSuby Jírů.

Sheriff hraje na pozici AD Carry, tedy s hrdinou se silným základním poškozením (attack damage carry). „Budu mít možnost se doopravdy ukázat, přeci jen to bude něco jiného, než co jsem hrál doteď,“ uvědomuje si a zároveň nastiňuje hlavní cíle nadcházející sezony. „Hlavní cíl je play off a dostat se na Worlds.“

S týmem se bude připravovat v Berlíně, kam na začátku letošního roku odletěl a věří, že do týmu bez potíží zapadne. „Ve svém první splitu bych chtěl dokázat, že jsem dobrý a že nejsem jen ten horší mezi novými rookies,“ přeje si.

Jarní část evropské sekce LCS začíná devatenáctého ledna základní částí, která trvá čtyři týdny, do play off pak postupuje šest týmů z desíti. H2K Gaming začíná proti týmu Vitality.

Český tým eSuba ovládl MČR v League of Legends
Český tým eSuba ovládl MČR v League of Legends

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud