1. února 2018 • 15:30

Počítačové hry míří na OH. V Pchjongčchangu se hraje StarCraft o tři miliony!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač by se odvětví esportu mělo oficiálně zařadit mezi sporty až na olympiádu v Paříži, která se koná v roce 2024, první ochutnávku dostanou fanoušci už v Pchjongčchangu 2018. Těsně před vypuknutím samotných her se tam bude konat turnaj ve slavné hře StarCraft a hrát se bude i Steep Road to the Olympics, což je oficiální licenční hra této olympiády.



O zařazení esportů mezi olympijské sporty se mluví už dlouho. V Evropě zatím sice ještě nejsou tolik populární, ve velké části asijského kontinentu je to ovšem jiné. Právě třeba Jižní Korea je považována za kolébku počítačového hraní a esporty tam jsou mnohem populárnější, než sporty klasické. I proto řada tamních fanoušků turnaj uvítala.

V listopadu a prosinci proběhla dvě kvalifikační kola do turnaje ve StarCraftu. Do první vlny se mohl zapojit každý, z celosvětové kvalifikace pak vzešlo 16 nejlepších hráčů, kteří se od 5. do 7. února utkají v Pchjongčchangu o 150 tisíc dolarů (tři miliony korun).

Hlavní akcí bude tedy turnaj ve StarCraftu. Jedná se o slavnou real-time strategii od Blizzardu, kde proti sobě bojují hráči, kteří si vyberou jednu ze tří ras – terran, protoss, zerg. Hra se zaměřuje především na rychlé získávání zdrojů (krystaly a plyn), stavění specializovaných budov a samozřejmě na budování početných bojových jednotek. Ač je možné vybrat si jen ze tří ras, je každou hru potřebná jiná taktika i jiné bojové jednotky.

Kromě StarCraftu se na olympiádě bude hrát i Steep Road to the Olympics. Jedná se o speciální hru vytvořenou přímo pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. Nabídne otevřený svět, kde hráči budou svou postavu trénovat, účastnit se kvalifikací a závodit.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud