3. března 2018 • 15:59

V Katovicích probíhá svátek esportu. Na Counter-Strike se stojí neskutečné fronty

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATOVIC | Ani deset stupňů pod nulou neodradilo fanoušky počítačových her, aby nečekali neskutečně dlouhé fronty. V polských Katovicích totiž právě probíhá světový šampionát v populární střílečce Counter-Strike: Global Offensive a ve slavné strategii StarCraft 2. Ke katovické hale Spodek dorazilo několik desítek tisíc lidí, pro ty, kteří se dovnitř nedostanou, je před halou připravené velké promítací plátno, kde mohou své oblíbené hráče sledovat živě.



Dohromady 500 tisíc euro (cca 12 milionů a 700 tisíc korun) si rozdělí 16 týmů, kterým se podařilo probojovat do osmifinále světového šampionátu ESL Intel Extreme Master, který probíhá od roku 2006 v polských Katovicích.

Osmifinále se ještě konalo za zavřenými dveřmi, v pátek se fanoušci mohli poprvé podívat na své oblíbené týmy na živo. A hned jako první mohli vidět čtvrtfinálový zápas FaZe Clanu, který v napínavém a vyrovnaném zápase vyřadil Cloud9 2:1 (5:16, 16:13, 20:22), třetí mapa se rozhodla až ve druhém prodloužení.

O nic méně zajímavý byl i druhý zápas. V něm tým Liquid, který se stal největším překvapením turnaje, vyřadil legendární tým Ninjas in Pyjamas, pro které to byl první velký turnaj v novém složením. Liquid vyhrál 2:1 na mapy (16:13, 13:16, 16:9)

V sobotu jsou na programu semifinálové zápasy. Ještě před nimi se diváci mohli podívat na finále polského Super Cupu, který ovládl tým AGO Esport, který porazil Kinguin 2:0. Výtěžek, který činil zhruba 120 tisíc korun hráči věnovali charitě.

Před halou se tvořily neskutečně dlouhé frontyFoto tej

Mezi největší favority turnaje patří FaZe Clan, který je takovým all stars výběrem na poli profesionálního gamingu. Hned v semifinále však narazí Astralis, tedy obhájce loňského vítězství. A Astralis loňské finále ovládl právě nad FaZe Clanem, takže to bude rozhodně zajímavá bitva.

O něco menší fanouškovský zájem je o zápasy StarCraftu 2, který probíhá v menším sále. Samotné grand finále, které se koná v neděli, se však přesune do velkého. Těsně po něm pak bude finále Counter-Striku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud