5. března 2018 • 11:17

To byl boj! Counter-Strike v Katovicích po šesti hodinách ovládl Fnatic

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATOVIC | Finále světového šampionátu v polských Katovicích nabídlo plné hale boj se vším všudy. Neuvěřitelně vyrovnaný zápas mezi týmy Fnatic a FaZe Clan skončil až po téměř šesti hodinách 3:2 na mapy (5:16, 22:20, 16:7, 11:16, 19:17). Švédský tým Fnatic ovládl v Polsku turnaj již potřetí.



Jeden z největších turnajů roku IEM Katovice přilákal do katovické arény Spodek desítky tisíc diváků. Ve finále, které se hrálo na tři vítězné zápasy, vyhrál tým Fnatic. To byl také jediný tým, kterému se podařilo FaZe Clan už ve skupině porazit.

Přitom hned první mapa vypadala, že bude celé finále rychlé a ve prospěch právě FaZe Clanu. Tým plný hvězd totiž Švédy přejel lehce 16:5 a donutil je vzteky mlátit do stolu.

Jenže hned další mapu vyhrál Fnatic po prodloužení, ač na začátku prohrával 2:8, dokázal se rychle dostat do sedla a zejména díky Robinu „flusha“ Rönnquistovi chytře využil chyb soupeře. Mapu Overpass už Švédi naprosto ovládli, přesto, že se slovenský hráč Ladislav „GuardiaN“ Kovács hned na začátku blýskl esem, tedy tím, že sám zabil všech pět soupeřů.

Mapu Mirage Faze Clan využil k tomu, aby zápas vyrovnal přesvědčivým výkonem. V první polovině, kterou začínal na straně counter teroristů, vyhrál 11:4, druhou polovinu si už pohlídal a i díky chybě soupeře si zajistil vyrovnávací bod.

Celé finále se tak dostalo až do páté mapy Train, která rozhodla až v prodloužení. V neuvěřitelně vyrovnané mapě zazářil zejména Flusha, kterému se podařilo zabít soupeře osmatřicetkrát, sám zemřel jen sedmnáctkrát a mezi vlaky se mu absolutně nikdo nevyrovnal.

Fnatic v polských Katovicích vyhrál už potřetí, FaZe Clan se musel stejně jako v loňském roce, kde ve finále prohrál s Astralisem, spokojit s druhým místem. Vítěz si z turnaje odnese 250 tisíc dolarů, tedy více než pět milionů korun.

Grandfinále v Katovicích ovládl Fnatic
Grandfinále v Katovicích ovládl Fnatic

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud