6. března 2018 • 17:43

Největší turnaj roku ve StarCraftu ovládl Rogue. Vyhrál 3 miliony korun

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATOVIC | Ve stínu populární střílečky Counter-Strike: Global Offensive se o víkendu v polských Katovicích uskutečnil i největší turnaj roku strategické hry StarCraft 2. Tu podle očekávání ovládl jeden z jihokorejských hráčů, kde je hra velmi populární a Jihokorejci takřka nemají ve světě žádnou konkurenci. Pětadvacetiletý Lee „Rogue“ Byung Ryul se svými Zergy ve finále zazářil bezchybnou jízdou 4:0 a z Polska si odvezl 150 tisíc dolarů, tedy více než tři miliony korun.



Rogue se do finále probil ze 76 účastníků, ve skupinové fázi prohrál jen s Joonou „Serral“ Sotalou, finským hráčem, který se probojoval do play off jako jediný, kdo nepochází z Jižní Koreje. Serral se nakonec dostal až do semifinále, kde nestačil na Kima „Classic“ Doh Wooa.

A právě ve finále se utkal Classic s rasou Protossů s Roguem, který hraje za Zergy. Rogue se nenechal ani na chvíli zastavit a vítězem dalšího velkého turnaje se stal bez jediného zaváhání. Ve finále, které se konalo ve velké katovické hale Spodek, vyhrál zcela jasně 4:0.

Pro Roguea to však není první velká výhra. Čtyřiadvacetiletý jihokorejský profesionální hráč se do podvědomí fanoušků dostal už v roce 2015, kdy skončil mezi osmi nejlepšími hned v pěti velkých turnajích. Za poslední rok dosáhl neuvěřitelných výsledků. Dokázal vyhrát IEM v Šanghaji, GSL 2017 Super Tournament 2 i světový šampionát IEM Season XII. Za celou svou kariéru profesionálního hráče vyhrál už 546 tisíc dolarů, tedy více než jedenáct milionů korun.

Jihokorejský profesionální hráč Rogue oslavuje výhru na světovém šampionátu ve StarCraftu, který se konal v polských Katovicích
Jihokorejský profesionální hráč Rogue oslavuje výhru na světovém šampionátu ve StarCraftu, který se konal v polských Katovicích

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud