29. ledna 2019 • 17:18

Team Secret v Číně ovládl turnaj hry Dota 2, vyhrál 7,8 milionů korun

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají formu a s předstihem si zajistili účast na největším turnaji počítačové hry Dota 2 The International. Team Secret, evropský profesionální tým, v neděli s přehledem ovládl turnaj The Chongqing Major, jeden z největších akcí roku. V grandfinále, kam se proboval po hladké finálové sérii, porazil 3:1 na zápasy ruský tým Virtus.pro.



Turnaj o milion dolarů i cenné body do The International. V čínském Chongqingu se v populární počítačové hře Dota 2 utkalo celkem 16 týmů z celého světa. Největší část odměny nakonec hladce vybojoval Team Secret ve složení hráčů Nisha, MidOne, Zai, Yapzor a Puppey. Za první místo získal celkem 350 tisíc dolarů, tedy více než 7,8 milionů korun, které si rozdělí vítězná pětice hráčů.

Už finálová série s Evil Geniuses ukázala, že je Team Secret v parádní formě. Porazit svého soka zvládla v nejkratší možnou dobu, tedy 2:0 na zápasy. A i grandfinále, které se už hraje na tři vítězné zápas, vypadalo, že skončí velmi brzy. Rozjetý tým první zápas proti Virtus.pro ovládl za pouhých 21 minut, ten druhý dokonce za 17.

Ruský celek se před třetí hrou trochu zmátořil a po čtyřicetiminutové bitvě stav snížil. Čtvrtý zápas však od první minuty ovládl Team Secret a nenechal nikoho na pochybách. Po dalších 31 minutách tak slavil svůj první letošní vyhraný turnaj a zajistil si kromě tučné odměny i pozvánku na již zmíněný The International.

Team Secret už málem slavil v prvním Majoru právě probíhající sezony, v listopadu v Kuala Lumpuru však skončil na druhém místě. I tehdy si však odvezl tučnou sumu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud