29. března 2019 • 11:30

Counter Strike: slovenská hvězda GuardiaN má v Číně potíže, nedostal vízum

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemné problémy zaskočily v Číně jednoho z nejlepších světových hráčů počítačové střílečky Counter Strike:Global Offensive. Slovenský hráč Ladislav „GuardiaN“ Kovácz totiž musí řešit potíže s udělením víza. Přijde kvůli tomu o úvodní zápas StarSeries I-League Season 7, kde ho bude muset nahradit trenér týmu FaZe Clan.



Ještě před samotným začátkem turnaje hned několik hráčů řešilo problémy se získáním čínského víza, jedním z nich byl i slovenský hráč GuardiaN. Ten dokonce kvůli tomu nestihne ani první den turnaje a v úvodním zápase ho bude muset nahradit trenér týmu Janko „YNk“ Paunovič.

Pro FaZe Clan je to citelná ztráta, GuardiaN je totiž ve formě a momentálně patří k hlavním tahounům týmu. Sedmadvacetiletý Slovák je v žebříčku hltv.org pravidelně mezi dvaceti nejlepšími hráči světa, v roce 2015 mu dokonce patřila druhá příčka, vloni byl hodnocen jako jedenáctý nejlepší hráč. V lednu letošního roku se mu s týmem podařilo vyhrát turnaj ELEAGUE CS:GO Invitational 2019, sám pak dostal trofej pro nejcennějšího hráče turnaje.

Turnaj StarSeries I-League Season 7 se koná v čínské Šanghaji od 30. března do 7. dubna. Celkem šestnáct týmů se tam utká o celkovou odměnu 500 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 11 a půl milionu korun, vítězný tým pak dostane přesně polovinu této odměny. Tým FaZe Clan je považován za jednoho z favoritů k tomu, probojovat se mezi nejlepších šest.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud