Tereza Janovská
27. února 2020 • 22:10

Fanoušci? Zákaz vstupu! Koronavirus narušil svátek esportu v Katovicích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to turnaj, na který se těší celá řada fanoušků esportů. V pátek začíná v Katovicích finále Intel Extreme Masters. Klání v populární střílečce Counter-Strike: Global Offensive každoročně přiláká do Polska několik desítek tisíc lidí z celého světa, letos tomu tak nakonec nebude. Polská vláda totiž z obav kvůli rozšíření koronaviru dva dny před začátkem turnaje zakázala fanouškům vstup.



Masivní akce znepokojovala polskou vládu už několik dní před začátkem, organizátoři kvůli tomu začali zavádět bezpečnostní opatření. Všichni příchozí se měli podrobit zdravotní prohlídce, v plánu bylo zejména měření tělesné teploty. Na místo také bylo pozváno o spousty zdravotníků víc, zařízeny byly i hygienické stanice. Jenže ani to obavy Polska nezmírnilo.

Pouhý den před akcí se tak vláda Polska rozhodla zakázat přístup na akci všem fanouškům. „Ve čtvrtek v 19:45 jsme byli informování, že naše licence na hromadnou akci pro IEM Katovice byla zrušena. Přitom ještě před několika hodinami byla potvrzena,“ stálo v prohlášení organizátora akce.

Rozhodnutí o zrušení licence vydal hejtman slezského vojvodství Jaroslaw Wieczorek. Kvůli tomu tak na akci nesmí vstoupit žádní fanoušci, zákaz se týká jak samotného turnaje, tak IEM Expo, kde pro fanoušky bývá zařízen bohatý doprovodný program.

„ESL respektuje toto rozhodnutí místních úřadů a v současné době pracuje na oslovení všech držitelů vstupenek, hostů a médií. Vstupenky budou proplaceny,“ dodali organizátoři. Samotná akce se však nezruší. Turnaj se uskuteční akorát v prázdné aréně, vysílat se bude podle plánu na streamovací platformě Twitch.

Do Katovic už však s předstihem dorazilo spoustu fanoušků z celého světa, do Spodek arény mají však vstup zakázán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud