21. dubna 2020 • 07:42

Příjmy ze sázení na esporty dosáhnou v tomto roce 14 miliard dolarů, ukázal průzkum

Autor: msl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2020 se příjmy ze sázení na soutěžní esportové zápasy odhadují po celém světě na 14 miliard dolarů  (v přepočtu asi 350 miliard korun). Jedná se o dvojnásobek oproti předchozímu roku 2019. Průzkum vytvořila agentura 2CV ve spolupráci s ProdegeMR.



Průzkum naznačuje, že popularita esportových sázek roste strmým tempem. V roce 2019 vynesla kolem 7 miliard dolarů, letos to má být až dvojnásobek. Hlavním důvodem je, že sázející hledají alternativy, protože klasický sport z důvodu vypuknutí koronavirové pandemie byl pozastaven.

"Pandemie COVID-19 vedla k tomu, že většina sportů spojených se sázením je zrušena nebo odložena. Esporty tak dostaly velkou příležitost u nového publika," řekl Martin Bradley z agentury 2CV.

Průzkumu se zúčastnilo více než 1000 sázkařů ve Velké Británii. Zjistil, že 59 procent z nich snížilo své výdaje, ale 32 procent začalo hledat nové sázkové možnosti.

Výzkum potvrdil i to, že 36 procent sázkařů vsadilo na esporty v posledních třech měsících. 30 procent začalo v posledním měsíci. 62 procent z těch, kteří dosud nesázeli na esporty, to zdůvodňují tím, že o nich potřebují získat více informací.

Výzkum také uvádí, že do roku 2022 se počet diváků esportu rozroste na 644 milionů celosvětově. V minulém roce je sledovalo 454 milionů lidí.

Témata:  sázení, průzkum, esport
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud