22. února 2021 • 13:55

Bývalý profesionální hráč okradl ostatní uživatele při obchodování až o 40 000 korun

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uživatelka Molly Octaviano tvrdí, že ji filipínský hráč John Paulo „paulowow“ Bacani okradl při obchodování o zhruba 45 dolarů. Na bývalého profesionála vyplulo na povrch více problémů.



Žena se s problémem svěřila Národnímu úřadu pro kybernetickou bezpečnost. Dle jejích slov ji měl John Paulo nabídnout 8 775 Valorant Points, ale při následné platbě ji začal ignorovat. Bacani byl členem týmu Bren Esports a Fallen5. Bren Esports je aktuálně 162. týmem světového žebříčku, Fallen5 přerušil své působení.

John Paulo se měl s Molly spojit na Facebooku pod přezdívkou „Mark Ryan S Pagalunan“. Nabídl ji Valorant Points za značně levnější cenu, v momentě, kdy John Paulo obdržel od Molly peníze, deaktivoval si svůj fake účet a přerušil s ní veškerou komunikaci. Aby té ostudy nebylo málo, dostaly se na veřejnost informace, že měl John Paulo údajně stejným způsobem okrást až 29 dalších lidí a způsobit škodu přes 2 000 dolarů, v přepočtu více než 40 000 Kč.

Vzhledem k tomu, že se ostatní oběti jeho trestné činnosti podařilo dohledat je pravděpodobné, že z toho bude mít John Paulo opravdu velký problém. Krást se prostě nevyplácí, a to ani ve virtuálním prostředí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud